Război în Ucraina - Ziua 532 - Update: Fermierii din Rusia încep să resimtă efectele luptelor din Marea Neagră

Război în Ucraina - Ziua 532 - Update: Fermierii din Rusia încep să resimtă efectele luptelor din Marea Neagră Rusia ar rămane fără tancuri. Sursa: Palinchak | Dreamstime.com

În cursul zilei de marți, analiștii militari au prezentat cele patru zone de acțiune ale armatei ucrainene, pe fronturile din sudul și estul țării.

Update:

Porturile ruseşti de cereale dau pe dinafară după două recolte consistente, ceea ce înseamnă că orice escaladare militară în Marea Neagră riscă să lipsească lumea de cantităţile mari de cereale pe care contează, transmite Bloomberg, relatează Agerpres.

Capacităţile portuare ruseşti sunt supuse la presiuni în condiţiile în care cel mai mare producător mondial de grâu se chinuie să îşi vândă stocurile, care rămân în continuare la un nivel ridicat în pofida unor exporturi masive. Potrivit firmei de consultanţă SovEcon, în luna iulie Rusia a livrat 4,4 milioane de tone de grâu, o cantitate record pentru această lună şi o cantitate de aproape 60% peste medie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Știrea inițială

Astfel pe pe direcțiile Melitopol și Berdyansk, spre sudul Ucrainei, la Marea Neagră, armata a realizat un avans notabil spre zona satului Robotino.

Colonelul Serghei Kuzmin, comandantul adjunct al grupului operațional-strategic de trupe „Tavriya” pentru comunicații strategice a declarat că doar în cursul acestei zile, armata rusă a pierdut pe acest front 250 de soldați.

Cu toate astea, CNN a transmis în cursul zilei de azi o informație din care rezultă că analiștii militari americani sunt sceptici cu privire la  avansul ucrainenilor spre sudul țării, având în vedere că rușii au fortificat foarte tare aceste zone.

În estul țării, la Kupyansk, armata ucraineană a respins toate atacurile rușilor.

Mai la sud, spre Bahmut, militarii ucraineni au ajuns la periferia orașului, pe care l-au predat rușilor, acum trei luni.

”Luăm împreună toate deciziile operaționale necesare. Rolul comandanților în apărarea statului este, fără exagerare, semnificativ. Ei pot lua decizii care corespund pe deplin situației de pe teren. Nu numai succesul operațiunii depinde de stabilitatea și acțiunile lor, ci și de supraviețuirea soldaților noștri. Sunt recunoscător comandanților de luptă pentru curajul și eroismul lor în îndeplinirea sarcinilor de luptă!”, a transmis azi, generalul Oleksandr Syrskyi, leful grupului de armate ucrainene care acționează în zona de vest.

Rusia a rămas fără tancuri

În cursul zilei, vloggerii militari ruși au prezentat o informație care se referă la că cel mai mare parc de blindate al armatei ruse, care a fost golit în ultimele luni de conflict.

De asemenea, armata lui Putin nu va mai avea de unde să aducă alte tancuri sau transportoare blindate, având în vedere că și capacitatea de producție nu este deosebită.

Astfel, depozitul militar Vagjanovo, de lângă orașului Ulan-Ude, capitala Republicii Bureatia, care are o suprafață de peste 13 kilometri pătrați, a fost golit de toate blindatele care au putut fi reparate și trimise pe front.

Imaginile din satelit surprinse în noiembrie 2021 au arătat că acolo erau câteva mii de blindate, care nu se mai regăsesc decât în proporție de 40 la sută, în prezent.

De la începutul războiului, armata ucraineană susține că a distrus peste 4.200 de tancuri.