Bărbaţii din regiunea rusească Belgorod, înarmaţi şi instruiţi să doboare drone

Bărbaţii din regiunea rusească Belgorod, înarmaţi şi instruiţi să doboare drone Sursa foto: Arhiva EVZ

Autorităţile regiunii Belgorod din Federaţia Rusă, aflat la frontiera cu Ucraina, îi înarmează pe localnici şi îi instrueşte ca să doboare drone.

Viitori luptători au primit arme şi automobile noi

Agenţia de presă rusă RIA Novosti informează că în regiunea Belgorod au avut loc exerciţii militare și o ceremonie solemnă de predare a armelor și echipamentelor luptătorilor de „autoapărare teritorială”.

Astfel, în regiune au fost formate din localnici 8 batalioane de „autoapărare teritorială”. Aceştia au primit echipament, staţii radio digitale, quadrocoptere, pistoale antidrone și cheile de la pickup-uri noi-nouţe.

RIA Novosti

Civili din regiunea Belgorod, instruiți să doboare drone

Înainte de a primi echipamentul, viitorii combatanţi au fost antrenaţi cum să detecteze dronele şi să le doboare. Antrenamentul a inclus o demonstrație a modului în care o dronă kamikaze a atacat teritoriul Rusiei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Guvernatorul promite că antrenamentele vor continua

Într-o atmosferă solemnă, guvernatorul regiuni Belgorod, Viaceslav Gladkov a predat arme de calibru mic luptătorilor, menţionând că, în cooperare cu Garda Rusă și Ministerul Apărării, se vor desfășura în continuare antrenamente speciale de luptă şi tragere la ţintă.

„Acum Duma de Stat lucrează la un proect de lege care ne va permite să rezolvăm problema furnizării de arme de autoapărare la un alt nivel. Ne va fi mai ușor", a spus Gladkov.

Guvernatorul regiunii Belgorod că luptătorii „gărzilor de autoapărare teritorială” au devenit un exemplu pentru toată lumea și locuitorii din regiunea Belgorod sunt mândri de ei.

Pentru a le da un statut juridic subdiviziunilor nou create, la iniţiativa guvernatorului Veaceslav Gladkov, a fost înregistrată organizaţia obştească „Detașamentul operațional consolidat pentru Asistența legii și ordinii”.

În cele 8 batalioane au fost înscrişi 2092 de de locuitori din regiunea Belgorod. Gărzile de „autoapărare teritorială” sunt conduse de persoane cu experiență de luptă din rândul pensionarilor Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării, FSB, Serviciului Federal al Penitenciarelor și Gărzii Naționale.

Principalele sarcini ale gărzilor formate în Belgorod sunt „participarea la protecția ordinii publice, asigurarea securității, controlul abordărilor ascunse la obiecte deosebit de importante, participarea la căutarea infractorilor de frontieră, asistarea forțelor de securitate în cazurile de amenințare cu atacuri teroriste și atacuri armate și acordarea de asistență de urgență victimelor”.