Rețeta americană de brioșe. Ingredientul care face blatul pufos

Rețeta americană de brioșe. Ingredientul care face blatul pufosAfine. Sursa foto: Stephanie Frey | Dreamstime.com

Brioșele sunt originale din America, însă astăzi se găsesc la nivel mondial. Sunt extrem de delicioase și mulți oameni le servesc la micul dejun sau ca gustare. Rețeta de brioșe cu afine este ușor de preprarat și are un topping care le oferă o savoare aparte.

Brioșele sunt perfecte pentru micul dejun sau pentru o gustare, atunci când vrei să te îndulcești. Sunt un desert ușor de preparat, iar rețeta americană are și un topping de unt, care oferă o savoare unică preparatului.

Ingredientele necesare pentru rețeta americană de brioșe cu afine:

Pentru toppingul de firimituri

– 60 g de făină

– 100 g zahăr

– 50 g unt rece

Pentru brioșe

Ingrediente lichide: – 80 ml ulei vegetal

– 3 ouă de mărime medie

– 100 g zahăr

– 125 ml lapte

– 70 ml de smântână

– 100 g iaurt simplu

– o linguriță de extract de vanilie

Ingrediente uscate: – 280 g făină

– 1,5 linguriță de praf de copt

– 1/4 linguriță de sare

Ingrediente suplimentare

150 g afine, acoperite cu 1/2 lingură de făină.

Mod de preparare a brioșelor cu afine, în varianta americană

1. Începeți cu pregătirea toppingului. Într-un castron amestecați făina, zahărul și untul rece. Frământați ingredientele cu degetele până când încep să se formeze firimituri mari, apoi puneți-l la frigider.

2. Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius și tapetați o formă de brioșe cu folii de hârtie.

3. Într-un bol puneți toate ingredientele lichide și amestecați-le. Separat combinați ingredientele uscate. Puneți amestecul de ingrediente uscate peste cele lichide și amestecați până nu se mai vede făina uscată. Afinele amestecate cu făină se încorporează ușor în aluat, fără să amestecați prea mult.

4. Puneți aluatul obținut în formele de brioșe pregătite, umplând fiecare aproximativ 3/4 din ele. Coaceți brioșele timp de 8 minute, apoi reduceți focul la 180 grade Celsius. Din acest moment, mai au nevoie de aproximativ 15 minute pentru a fi gata. Faceți testul cu scobitoarea introdusă în centrul oricărei prăjituri. Dacă scobitoarea este curată și nu se lipește aluatul de ea, brioșele sunt gata.

5. Lăsați brioșele să se răcească în tavă câteva minute, apoi transferați-le pe un grătar pentru a se răci complet. După ce brioșele s-au răcit complet, pot fi servite alături de ceașcă de cafea sau ceai. Desertul american poate fi servit și la micul dejun sau ca o gustare între mese.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Food with Style 👩🏻‍🍳 (@foodwithstyle)

Ne puteți urmări și pe Google News