Cursă strânsă pentru Balonul de Aur 2023! Cine va fi ales cel mai bun fotbalist al planetei?

Cursă strânsă pentru Balonul de Aur 2023! Cine va fi ales cel mai bun fotbalist al planetei? sursa: Pixabay.com

Chiar dacă mai avem câteva luni bune până la decernarea celui mai prestigios trofeu individual din fotbal - Balonul de Aur, principalii candidați sunt stabiliți. Nu vom avea alte competiții majore care să se încheie până la data evenimentului (30 octombrie), astfel că doi fotbaliști se află în fruntea favoriților la câștigarea Ballon d’Or, iar în acest moment, șansele sunt destul de echilibrate.

France Football acordă în fiecare an Balonul de Aur celui mai bun fotbalist din lume pentru anul în curs. Câștigătorul este desemnat pe baza voturilor din partea jurnaliștilor de specialitate cu drept de vot, antrenorilor și căpitanilor echipelor naționale.

Evoluțiile și forma fotbaliștilor pentru anul în curs sunt foarte importante în această decizie, dar trofeele și momentele care au avut un impact în câștigarea acestora cântăresc cel mai mult în alegerea votanților. Candidații de top vor avea adesea o combinație între toți factorii importanți.

Momentan, Karim Benzema, fostul atacant al lui Real Madrid este deținătorul trofeului pentru sezonul 2021-22. 

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe baza cotelor oferite de case de pariuri, și în combinație părerile jurnaliștilor de specialitate, putem estima care sunt favoriții la câștigarea Balonului de Aur în 2023:

  1. Julian Alvarez (Manchester City / Argentina)
  2. Robert Lewandowski (Barcelona / Polonia)
  3. Victor Osimhen (Napoli / Nigeria)
  4. Ilkay Gundogan (Manchester City / Germania)
  5. Rodri (Manchester City / Spania)
  6. Kevin De Bruyne (Manchester City / Belgia)
  7. Vinicius Junior (Real Madrid / Brazilia)
  8. Kylian Mbappe (Paris Saint-Germain / Franța)
  9. Erling Haaland (Manchester City / Norvegia)
  10. Lionel Messi (Inter Miami / Argentina)

Messi sau Haaland?

Chiar dacă argentinianul a avut un sezon modest la PSG, în timp ce Haaland a câștigat 3 trofee inclusiv UEFA Champions League, Messi este în continuare favoritul majorității datorită succesului cu Argentina la Cupa Mondială din Qatar. În plus, Haaland a înscris un singur gol în ultimele 8 partide ale sezonului, astfel că impactul său nu a fost la fel de mare în meciurile decisive. Cu toate acestea, un început de sezon 2023-24 foarte bun pentru Haaland ar putea duce la o răsturnare de situație pentru că ambii jucători au câștigat trofee importante în sezonul precedent.

Statistici Haaland 2022-23: 53 goluri, 9 assist-uri. A câștigat Champions League, Premier League, FA Cup.

Statistici Messi 2022-23: 38 goluri, 25 assist-uri. A câștigat Cupa Mondială, Ligue 1, Trofeul Campionilor (Supercupa Franței).

Decizia între cei doi super fotbaliști va fi una la limită, dar momentan Lionel Messi este în continuare favorit la câștigarea Balonului de Aur în 2023.