Îngheța este desertul preferat în zilele toride de vară. Indiferent de preferințe, există variante pentru toată lumea. O rețetă de sezon este înghețata cu ciocolată și sos de cireșe. Este ușor de preparat și extrem de delicioasă.
Acest desert îndrăgit de toată lumea își începe poveste în urmă cu mulți ani, în China. Atunci se folosea orezul fiert în lapte și arome, însă acum rețelele au fost îmbunătățite.
Înghețata de ciocolată și sos de cireșe este un desert de sezon, perfect pentru zilele caniculare. Aroma intensă de ciocolată se îmbină perfect cu gustul ușor acrișor al cireșelor, transformând acest preparat în unul ideal pentru cei care iubesc înghețata.
Rețeta de înghețată de ciocolată cu sos de cireșe
Lista cu ingrediente:
– 400 ml de smântână pentru frişcă – 150 ml de lapte condensat îndulcit – 4 linguri de zahăr – 50 de grame de cacao – 2 linguriţe de amidon de porumb – 50 ml de lapte rece – o ciocolată cu cel puţin 60% cacao – 2 linguriţe de amidon de porumb – 200 grame de cireşe – 100 ml de apă – 2 linguri de zahăr – sucul de la jumătate de lămâie
Mod de preparare:
1. Puneți smântâna pentru frișcă, laptele condensat și zahărul într-o cratiță pe care o puneți pe foc mic.
2. Separat amestecați cacaoa cu laptele rece și amidonul de porumb. Amestecul îl turnați în cratița de pe foc când smântâna pentru frișcă, laptele condensat și zahărul încep să fiarbă.
3. Amestecați până când se omogenizează totul, apoi lăsați cratița pe foc până când amestecul se îngroașă.
4. Se ia compoziția de pe foc și se adaugă ciocolata ruptă în bucăți mici. Se amestecă energic până la încorporarea completă a acesteia.
5. Se lasă totul la răcit şi apoi se pune într-o cutie curată şi se da la congelator. Această compoziţie este ideală şi pentru maşină de îngheţată.
6. Sosul este ușor de preparat. Spălați cireșele și scoateți sâmburii, apoi puneți-le într-o cratiță împreună cu zahărul, apă și sucul de lămâie. Se aşează cratiţă la foc mic şi se lasă până ce apă scade şi se formează un sos gros.
7. După ce înghețata a stat la congelator, înainte de a fi servită, se toată sosul de cireșe deasupra.