Purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, susține drepturile profesorilor și îi sprijină în greva lor. Ce mesaj le-a transmis

Purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, susține drepturile profesorilor și îi sprijină în greva lor. Ce mesaj le-a transmis Vasile Bănescu. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), își exprimă susținerea față de profesorii aflați în grevă generală. Acesta a publicat un mesaj pe pagina sa de socializare, manifestându-și dezacordul față de situația dificilă în care se află cadrele didactice.

Vasile Bănescu a punctat că o țară care nu respectă profesorii și nu le oferă ceea ce au nevoie, este de fapt o țară care se autosabotează și își anulează viitorul. „O țară în care profesorii sunt timp de decenii sub salarizați, ignorați și chiar batjocoriți este una care se autosabotează, se adâncește în impostură și vulgaritate, anulându-și iresponsabil viitorul”.

Vasile Bănescu își exprimă sprijinul pentru profesorii aflați în grevă

„Adevărul elementar este acela că pentru orice societate intrată în derivă, unica soluție este Educația, nu subminarea ei”, a mai explicat purtătorul de cuvânt al BOR.

Între timp, profesorii nu dau semne că vor să oprească greva generală. Sindicatele din învățământ au negat informația că profesorii vor relua activitatea și susțin că 80 la sută dintre aceștia susțin în continuare greva generală.

Ne puteți urmări și pe Google News

De exemplu, dascălii de la Colegiul Național „Gheorghe Șincai”, din Cluj-Napoca, i-au informat pe părinți, pe grupurile de pe rețelele de socializare, despre faptul că greva profesorilor va continua și în ziua de miercuri. „Dragi părinți, am sperat ca de mâine ne vom întoarce la școală, dar deocamdată greva continuă”, a scris unul dintre profesori, pe un grup, potrivit antena3.ro.

Profesorii, deciși să continue greva

Da, greva continuă și va continua atâta vreme cât colegii noștri sunt deciși să continue acest proces”, a declarat, miercuri, pentru HotNews.ro liderul Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, Marius Nistor. Ministrul Educației a convocat liderii sindicali la discuții, începând cu ora 10.00, pentru a purta negocieri pe tema contractului colectiv de muncă.

„În momentul de față nu putem vorbi despre amânarea examenelor, dar cu cât se prelungeste acest conflict, cu atât există acest risc. Totul depinde de guvern. Așteptăm reactia Guvernului, noi am spus foarte clar ce vrem. Totul depinde de guvern”, a răspuns liderul sindical, întrebat despre varianta amânării exemenelor naționale. La intrarea la noile discuții de la guvern, Marius Nistor a spus că „greva se va încheia atunci când Guvernul va veni cu o soluție” la solicitările angajaților din învățământ.