Victor Ponta știe ce-i pregătește Iohannis lui Ciolacu: „Eu am trecut prin acest moment și știu foarte bine”

Victor Ponta știe ce-i pregătește Iohannis lui Ciolacu: „Eu am trecut prin acest moment și știu foarte bine” Victor Ponta este consilierul onoric al premierului Ciolacu. Sursa foto: Razvan Valcaneantu

În 2014, Victor Ponta a candidat la alegerile prezidențiale împotriva actualului președinte Klaus Iohannis și a pierdut la scor. Între timp, fostul președinte al PSD s-a transformat într-un analist al vieții politice din România și vorbește despre capcana întinsă lui Marcel Ciolacu, la rotativă.

Fost premier al României și președinte al PSD, Victor Ponta crede că nu este foarte bine pentru Marcel Ciolacu să preia funcția de prim ministru, la viitoarea rotativă anunțată.

De altfel, mai crede Ponta, președintele Klaus Iohannis are un plan secret de a eroda foarte repede imaginea lui Ciolacu, dar și a partidului condus de acesta, respectiv PSD.

Cum nivelul datoriei publice a ajuns deja la un procent foarte mare, oricând sunt posibile mișcări de protest, care nu vor lăsa Guvernului, marje foarte mari de acțiune.

Ne puteți urmări și pe Google News

”Eu am trecut prin acest moment și știu foarte bine! Poate să fie o capcană. Cred că Marcel Ciolacu este în situația în care eu am fost în 2012 când Traian Băsescu mi-a dat guvernarea înainte de alegeri. Dacă ei guvernează bine și arată că ultimele trei guverne ale lui Iohannis, că nu au fost ale PNL, că nu a decis PNL, să fie Orban, Cîțu și Ciucă. deci dacă PSD guvernează bine, dacă Ciolacu guvernează bine și începe să rezolve din probleme, o să crească PSD-ul în sondaje și PNL-ul probabil, oricum e pe locul 3 după AUR, probabil că va fi pe locul 4”, a mai afirmat Victor Ponta.

România a ajuns un stat neguvernat

Din cauza problemelor legate de greva profesorilor, la care nu se găsesc soluții coerente, România pare un stat neguvernat.

La această criză socială, partidele de la putere, PNL și PSD, se contrazic reciproc, iar din acest motiv, acest sentiment de insecuritate este tot mai vizibil.

”Realitatea asta este, că România nu mai este o țară condusă de cineva și cel care o conduce, domnul Iohannis are cu totul și cu totul alte planuri sau obiective decât avem noi ceilalți. Cred că domnul Iohannis își dorește liniște până la sfârșitul mandatului și își dorește un loc de muncă la Bruxelles, pentru că altfel eu nu pot să înțeleg de ce România este singura care nu a luat atitudine față de celelalte țări din zonă când am avut problema cu grânele din Ucraina nu pot să înțeleg și să îmi explic cum domnul Iohannis, împotriva intereselor României a acceptat chestia cu canalul Bâstroe”, a mai spus Ponta, citat de RomaniaTV.