George Simion a intrat cu deputații în biroul lui Marcel Ciolacu. Schimb de injurii între liderul AUR și Alfred Simonis

George Simion a intrat cu deputații în biroul lui Marcel Ciolacu. Schimb de injurii între liderul AUR și Alfred Simonis Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

George Simion este, din nou, protagonistul unui scandal în Parlament. Liderul AUR alături de alți deputați din partidul său au intrat în biroul lui Marcel Ciolacu. Simion a lansat o serie de acuzații la adresa președintelui PSD. Simion și Alfred Simonis, liderul social-democraților din Camera Deputaților, și-au aruncat mai multe injurii.

Update: Deputatul PSD, Alfred Simonis, a fost cel care i-a întâmpinat pe parlamentarii AUR care au intrat alături de liderul lor George Simion în biroul lui Marcel Ciolacu. Social-democratul le-a cerut colegilor din Camera Deputaților să părăsească încăpărea, iar din acest moment au început să fie spuse injurii de ambele părți. Simonis a spus despre deputații AUR că sunt huligani, infractori și interlopi când au pătruns cu forța în biroul președintelui PSD.

„Ai venit cu interlopii după tine? (...). Ai nişte interlopi, huligani, care nu ştiu decât să împingă (...), agenţi sovietici, agenţi ai KGB (...). Sunteţi nişte infractori, nişte golani. De ce vă dă Moscova bani? Ia-ţi interlopii şi ieşi afară. Daţi interlopii şi infractorii afară!” i-a spus Simonis lui Simion. Liderul AUR a cerut în repetate rânduri să fie trecut pe o listă pentru a putea discuta cu Ciolacu. „Dumneavoastră aţi furat din buzunare în Anglia? Sunteţi valutist? Noi nu avem treabă cu dumneavoastră (...), haideţi să ne înscriem toţi deputaţii la secretară”.

Unul dintre deputații cu care Simion a venit l-a amenințat pe Simonis că „va avea grijă” de social-democrat. Injuriile au continuat de ambele părți, iar Simonis l-a numit pe deputatul AUR fascist și nazist. „Auziţi ce spune acest personaj, o să am grijă de dumneata. Cum o să ai domnule grijă de mine? Eşti un fascist, eşti un nazist, dacă vii şi îmi spui mie că ai grijă de mine, ce înseamnă asta? Ia-ţi interlopii şi ieşi afară”, a continuat deputatul PSD.

Ne puteți urmări și pe Google News

Știrea inițială:

George Simion a declanșat un alt scandal în Parlament, după ce în urmă cu aproape două săptămâni a organizat un protest în fața instituției. Liderul AUR a intrat cu forța alături de alți deputați ai partidului pe care îl conduce în biroul lui Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților.

Simion a cerut să aibă o întâlnire cu liderul PSD pentru a discuta despre sancțiunile impuse deputaților și senatorilor AUR. Politicianul a reclamat faptul că tuturor parlamentarilor AUR li s-a acordat doar 10 secunde pentru dezbaterile din plen. Simion a continuat prin a spune că deputații AUR au fost sancționați pentru că au demascat „fărădelegea”.

De asemenea, liderul AUR a comentat și deciziile coaliției de guvernare privind greva generală a profesorilor. „Suntem deputați vrem să vorbim cu președintele Camerei Deputaților. Îl așteptăm aici. Nu vom tolera pumnul în gură. Ne pune pumnul în gură când vrei să vorbim despre o lege. Îl așteptăm pe domnul Ciolacu”, a declarat Simion făcând referire la Legea privind prevenția separării copilului de familie.

George Simion îl acuză pe Marcel Ciolacu că nu se află la locul de muncă

George Simion a continuat prin a spune că Ciolacu nu se află nici în biroul său și nici la discuții cu sindicatele din învățământ. „Nu este nici la muncă, nu este nici la discuții cu sindicatele. Îi ignoră pe profesori. Intrăm în Parlament și îl așteptăm pe domnul Ciolacu. Poate apare”, a spus George Simion într-un live pe Facebook. Președintele PSD se află la Guvern, unde sunt purtate mai multe discuții cu liderii de sindicat pentru stoparea grevei.

Comisia Juridică a Camerei Deputaților a decis săptămâna trecută ca mai mulți deputați AUR să fie sancționați cu 50% din salariu pentru o perioadă de șase luni. De asemenea, timpul petrecut la pupitru în Camera Deputaților a fost redus la 10 secunde pentru următoarele trei luni. Sancțiunile vin după ce deputații AUR au protestat agresiv în plen. Politicienii i-au înjurat și jignit pe colegii din Cameră.