Lionel Messi, desemnat cel mai bun sportiv al anului la Gala Premiilor Laureus din Paris

Lionel Messi, desemnat cel mai bun sportiv al anului la Gala Premiilor Laureus din Paris Sursa foto: Arhiva EvZ

Fotbalistul argentinian Lionel Messi a primit premiul pentru cel mai bun sportiv al anului trecut, în cadrul Galei Premiilor Laureus, care a avut loc luni seara la Paris.

Eforturile lui Messi au fost recunoscute nu doar prin premiul pentru cel mai bun sportiv al anului, ci și prin premiul pentru cea mai bună echipă a anului, acordat naționalei Argentinei. Echipa a câștigat titlul de campioană mondială în decembrie anul trecut, în Qatar.

Lionel Messi a câștigat premiul pentru cel mai bun sportiv al anului

Este prima dată când un sportiv reușește să câștige ambele premii în același an la Gala Laureus, conform organizatorilor. Messi, atacantul echipei Paris Saint-Germain, a câștigat anterior premiul Laureus pentru cel mai bun sportiv al anului în 2020, împărțindu-l cu pilotul britanic Lewis Hamilton, septuplu campion mondial de Formula 1.

Lionel Messi, căpitanul naționalei de fotbal a Argentinei, și-a făcut apariția la ceremonia decernării premiilor Laureus, cunoscută și sub numele de Oscarurile sportului, alături de soția sa Antonela.

Ne puteți urmări și pe Google News

În competiția pentru câștigarea trofeului, Lionel Messi i-a avut ca rivali pe fotbalistul francez Kylian Mbappe, coechipierul său de la Paris Saint-Germain pe care l-a învins în finala Cupei Mondiale din Qatar, tenismanul spaniol Rafael Nadal, campionul mondial de Formula 1 olandezul Max Verstappen, recordmanul la săritura cu prăjina suedezul Armand Duplantis și baschetbalistul american Stephen Curry.

Priveam numele unor legende incredibile care au câştigat premiul Laureus de cel mai bun sportiv al anului înaintea mea: Schumacher, Woods, Nadal, Federer, Bolt, Hamilton, Djokovic. Sunt impresionat de compania în care mă aflu şi este o onoare unică”, a declarat Messi.

Atleta jamaicană Shelly-Ann Fraser-Pryce, premiul de cea mai bună sportivă a anului

Shelly-Ann Fraser-Pryce, atleta jamaicană care a câştigat pentru a cincea oară titlul de campioană mondială la proba de 100 de metri în august la Eugene (SUA), a fost desemnată cea mai bună sportivă a anului.

Carlos Alcaraz, tânărul tenisman spaniol care a câştigat turneul US Open 2022 şi a fost lider mondial pentru mai multe săptămâni, a primit premiul pentru revelaţia anului, iar fotbalistul danez Christian Eriksen a fost distins cu premiul pentru „revenirea” anului, după ce a suferit un stop cardiac într-un meci la EURO 2020, dar și-a reluat cariera la cel mai înalt nivel la Manchester United.

Catherine Debrunner, o alergătoare elveţiană care a câştigat primele sale maratoane la Berlin şi Londra în 2022, a fost distinsă cu titlul de sportivul cu handicap al anului. Eileen Gu, o sportivă chinezo-americană dublă campioană olimpică la schi acrobatic, a primit premiul pentru cel mai bun sportiv al anului la sporturi extreme.

Premiile Laureus sunt acordate anual începând cu anul 2000, de către Academia Laureus, alcătuită din 71 de legende ale sportului, printre care se numără și fosta mare gimnastă română Nadia Comăneci, potrivit Agerpres.