Otrăvită chiar în seara de Crăciun. Moartea tragică a Titei Cristescu, fiica fostului lider comunist Gheorghe Cristescu

Otrăvită chiar în seara de Crăciun. Moartea tragică a Titei Cristescu, fiica fostului lider comunist Gheorghe Cristescu Sursa: Facebook/ Eroiiromanieichic

Fiica fostului lider comunist Gheorghe Cristescu, Tita Cristescu, era o femeie de o frumusețe deosebită, însă viața ei a fost marcată de o tragedie neașteptată. A murit la doar 27 de ani.

Tânăra a fost otrăvită cu cianură de potasiu în seara de Crăciun. Tita Cristescu a murit în 1935, fiind înmormântată la Cimitirul Bellu. Era considerată una dintre cele mai frumoase femei ale României interbelice și a obținut titlul de Miss România în anul 1929, când a fost organizat primul concurs de acest gen la noi în țară.

Vinovatul a fost descoperit abia după 30 de ani

Tânăra a câștigat de asemenea și alte concursuri de frumusețe în Germania, dar a avut și tangențe cu actoria. Datorită frumuseții ei și a poziției sociale a fost inclusă în cercurile mondene ale perioadei interbelice.

Destinul ei a fost curmat chiar în seara de Crăciun a anului 1935, când, ajunsă acasă împreună cu mai mulți prieteni, a fost întâmpinată de menajeră care i-a oferit o cutie cu bomboane. Tita a vrut să-și servească prietenii, însă aceștia au refuzat-o.

Ne puteți urmări și pe Google News

A mâncat singură două bomboane, fără să știe că în interior acestea aveau cianură de potasiu.

La câteva zile după această scenă, Tita Cristescu a murit. În timpul anchetei au fost interogați peste 150 de martori, iar Liviu Ciulei senior a fost principalul suspect deoarece trăia cu ea în concubinaj de peste cinci ani.

Liviu Ciulei era industriaș din perioada interbelică, tatăl celebrului regizor Liviu Ciulei. Acesta fusese amantul Titei, ucise cu cianura ascunsă într-o cutie de bomboane. Procesul lui Ciulei a ținut prima pagina a ziarelor de acum peste 80 de ani. Martorii au susținut ca iubitul Titei n-ar fi fost în stare de crimă, iar procurorii n-au reușit să strângă dovezi suficiente și, în final, Ciulei a fost achitat.

Numai că, vinovatul avea să fie cu totul altul, fiind descoperit abia după 30 de ani. O bătrână aflată pe patul de moarte s-a spovedit unui preot și și-a mărturisit crima. Era vorba de servitoarea Maria Suciu, iar motivul ei ar fi constat în frumusețea tinerei. „Pentru că era prea frumoasă, avea de toate, iar eu nu aveam nimic”, potrivit Adevărul.