Conducerea PSD, în pelerinaj la Muntele Athos. Marcel Ciolacu și Paul Stănescu au participat la Sărbătoarea de Cinstire a Icoanei Maicii Domnului Eleovrytissa

Conducerea PSD, în pelerinaj la Muntele Athos. Marcel Ciolacu și Paul Stănescu au participat la Sărbătoarea de Cinstire a Icoanei Maicii Domnului Eleovrytissa sursa foto. EVZ

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, susține că s-a rugat pentru „sănătatea noastră și a semenilor noștri”, la Muntele Athos. Împreună cu secretarul general al partidului, Paul Stănescu, Ciolacu a participat la Sărbătoarea de Cinstire a Icoanei Maicii Domnului Eleovrytissa (Izvorâtoarea de mir) de la Mănăstirea Vatopedu. Cei doi s-au întâlnit cu mai mulți călugări care viețuiesc aici, inclusiv cu cei de la schitul românesc Prodromu.

Marcel Ciolacu a luat parte, vineri, 21 aprilie, la Sărbătoarea de Cinstire a Icoanei Maicii Domnului Eleovrytissa (Izvorâtoarea de mir) de la Mănăstirea Vatopedu, de pe Muntele Athos. El a ținut să-și împărtășească impresiile din acest pelerinaj cu urmăritorii și simpatizanții săi. În pelerinajul de la Muntele Athos, președintele PSD a fost însoțit și de secretarul general al partidului, Paul Stănescu.

„În Săptămâna Luminată am petrecut câteva zile pe Sfântul Munte Athos pentru a mă ruga pentru sănătatea noastră și a tuturor semenilor noștri. Am trăit multe momente binecuvântate în acest loc care este tezaurul cel mai de preț al ortodoxiei, dar cel mai mult m-au impresionat călugării români care și-au dedicat viața lui Hristos în lăcașurile românești care dăinuiesc de sute de ani în aceste locuri sfinte”, a transmis Marcel Ciolacu în mesajul său.

Președintele PSD s-a arătat impresionat de întâlnirea pe care a avut-o cu o parte dintre călugării care viețuiesc în chiliile cunoscutei mânăstiri. El i-a enumerat pe părintele iconar iconar Iacob de la Chilia athonită Sfântul Tihon, cu Părintele Daniel sau cu slujitorii Domnului de la Schitul Românesc Prodromu

„Întâlnirea cu Părintele iconar Iacob de la Chilia athonită Sfântul Tihon, cu Părintele Daniel sau cu slujitorii Domnului de la Schitul Românesc Prodromu sau de la chiliile românești Sfântul Mare Mucenic Gheorghe și Sfântul Ipatie au fost momente de mare bucurie, dar și de mândrie pentru tot ce a realizat Biserica Românească de-a lungul timpului. Am fost, de asemenea, alături de Starețul Efrem, la Mânăstirea Vatoped la Sărbătoarea de Cinstire a Icoanei Maicii Domnului Eleovrytissa (Izvorâtoarea de mir)”, a mai transmis Marcel Ciolacu, în mesajul pe care l-a postat pe pagina sa de Facebook.

Urările lui Marcel Ciolacu de Ziua Sfântului Gheorghe

De la Muntele Athos, el a ținut să le transmită urări de bine tuturor celor care își sărbătoresc ziua onomastică de Sfântul Gheorghe, dar și militarilor din forțele terestre ale Armatei Române.

„De aici aș vrea să le urez tuturor celor care poartă numele Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință, cele mai alese gânduri de sănătate, fericire și prosperitate. La mulți ani și militarilor din Forțele Terestre ale Armatei României!”, a mai transmis Marcel Ciolacu.

Mânăstirea Vatopedu este una dintre cele mai cunoscute și mai vizitate, de pelerini, locașuri de cult de la Muntele Athos. Aici sunt adăpostite mai multe icoane făcătoare de minuni și relicve creștine.

De asemenea, Vatopedu este renumită și datorită tămâii cu miros persistent folosită la slujbele religioase. Acest miros se datorează unei esențe speciale pe care călugării o procură de la Viena. Se spune că cea mai căutată tămâie este cea de violete.