Brutarul de nunți regale dezvăluie gusturile lui Meghan Markle. Artistul culinar din estul Londrei, Claire Ptak, a vorbit despre legătura cu Meghan

Brutarul de nunți regale dezvăluie gusturile lui Meghan Markle. Artistul culinar din estul Londrei, Claire Ptak, a vorbit despre legătura cu MeghanNetflix face bani cu Meghan. Nu din documentar, ci dintr-o vechitură; sursă: arhivă

Brutarul care a făcut tortul de nuntă al ducelui și ducesei de Sussex a dezvăluit cum Meghan Markle i-a oferit „cel mai bun brief” pentru felurile de mâncare. Brutarul din estul Londrei, Claire Ptak, a făcut tortul de nuntă al cuplului în 2018 și, de asemenea, a fost rugat de Harry și Meghan să pregătească primul tort de ziua fiicei lor, Lilibet, anul trecut.

Ea a vorbit despre procesul de coacere a delicateselor pentru Duce și Ducesă, dezvăluind cum Meghan a îndrumat-o să facă tortul de nuntă. Pe de altă parte, ea a spus că, în ciuda legăturii sale cu Harry și Meghan, rămâne o fană a Regelui Charles, adăugând că este „amuzant să fii asociat cu o jumătate din familie”.

În timpul interviului, ea a explicat că a creat șase variante diferite pentru cuplu înainte de a ajunge la cea cu de lămâie și floare de soc. Californiana Claire Ptak a făcut prăjitura folosind 200 de lămâi Amalfi, 500 de ouă și 10 sticle de cordial de flori de soc făcute la moșia Queen's Sandringham din Norfolk. În concordanță cu abordarea modernă a mirilor în ziua cea mare, tortul a fost decorat cu trei tipuri diferite de bujori, o floarile preferate de lui Meghan.

Brutarul, care deține  Violet Bakery din estul Londrei, a lucrat cu echipa sa de șase brutari timp de cinci zile în bucătăriile Palatului Buckingham, înainte de ziua cea mare. Felii de tort au fost servite celor 600 de invitați la recepția de la prânz din Sala Sf. Gheorghe. Rețeta ei folosește 200 de lămâi Amalfi, 10 sticle de Sandringham Elderflower Cordial, făcute din flori de soc de la moșia Queen's Sandringham, 20 kg (44 lb) de unt, 20 kg (44 lb) de făină, 20 kg (44 lb) de zahăr și 500 de ouă organice Suffol. 

80 de lire sterline pe felie

Se spune că torul a costat 80 de lire sterline pe felie, iar întregul tort, compus din trei părți  a costat aproximativ 50.000 de lire sterline. Claire a spus înainte de nunțiă:

„Este un burete de lămâie - un burete special pe care l-am creat doar pentru cuplu și am stropit straturile cu cordial de flori de soc de la moșia Sandringham. Ea a descris aroma prăjiturii ca fiind un echilibru între dulce și acidulat, combinat cu floarea de soc „eterică”. Anul trecut, ea a lucrat pentru cuplul pentru a doua oară, când a creat delicatese la împlinirea unui an de la nașterealui Lilibet din Windsor. Printre acestea se număra și un tort cu două niveluri care conținea o cremă de unt și căpșuni.

A fost completat cu o umplutură de lămâie Amalfi și floare de soc și acoperit cu o cremă fină de unt. Pe site-ul brutăriei, tortul este descris ca având „trei straturi de burețel de vanilie stropite cu sirop de flori de soc și umplute cu lămâie Amalfi”. Blatul și părțile laterale ale prăjiturii sunt „înghețate cu o cremă de unt parfumată cu sucul și coaja de lămâi de pe coasta Amalfi și decorate cu coajă de lămâie Amalfi confiată, tocată”.