Panică la Ministerul Apărării din Rusia, după ce un bărbat înarmat a încercat să intre în clădire

Panică la Ministerul Apărării din Rusia, după ce un bărbat înarmat a încercat să intre în clădire Sursa foto: Kremlin

Au fost momente de panică la Ministerul Apărării din Rusia, după ce un bărbat în vârstă de 40 de ani a încercat să intre în clădire, în timp ce asupra sa avea un pistol.

Acesta gesticula intens și striga, însă a fost oprit imediat de agenții de securitate. „Bărbatul, aflat într-o stare neadecvată şi care avea asupra sa un pistol, a încercat să intre în clădirea Ministerului Apărării”, a declarat pentru TASS o sursă din cadrul serviciilor de securitate.

Bărbatul va fi supus unei examinări psihiatrice

Imediat după, agenții de securitate i-au confiscat bărbatului arma, iar în presa rusă se spune că acesta se numește Dimitri, are 40 de ani și provine din oraşul Iaroslavl. Aceasta a fost trimis în cele din urmă la un centru medical pentru a fi supus unei examinări psihiatrice, potrivit TASS.

Mai mult, în urmă cu doar două zile, un incendiu a izbucnit la una dintre clădirile Ministerului rus al Apărării, din centrul Moscovei. Potrivit agenției ruse de stat, flăcările au izbucnit într-o încăpere de la etajul al treilea al clădirii.

Ne puteți urmări și pe Google News

În imaginile publicate pe rețelele sociale se vede un fum negru și dens care iese din clădire. Potrivit pompierilor, incendiul a avut un nivel de dificultate doi din cinci. Nu există informații despre posibile victime. Micul incendiu a fost stins la scurt timp după ce a început.

În jurul orei 19:30 (16:30 GMT), într-una dintre clădirile administrative ale Ministerului Apărării din Moscova, lucrătorii de serviciu au detectat fum în incintă. La fața locului au venit pompierii și Ministerul situațiilor de urgență”, a spus Ministerul Apărării.

Incendiul a acoperit o suprafață de 60 de metri pătrați, a scris TASS, citând serviciile locale de urgență. Ministerul Apărării a declarat că în prezent încearcă să stabilească ce a provocat incendiul.

Flăcările au izbucnit la doar câteva zile după ce bloggerului militar și propagandistului rus Vladlen Tatarski a fost ucis în urma unei explozii în timp ce susținea un discurs într-o cafenea. El se declara expert în domeniul militar. În ultima perioadă, însă, începuse să critice eșecurile armatei ruse.