Patru copii au fost uciși într-o creșă. Mai mulți tineri au fost grav răniți. Cine este asasinul

Patru copii au fost uciși într-o creșă. Mai mulți tineri au fost grav răniți. Cine este asasinul Poliție. Sursa foto: Jaromír Chalabala | Dreamstime.com

Un atac înfiorător a avut loc într-o creșă particulară. Patru copiii au fost uciși de un bărbat care a intrat în clădire cu o armă albă. Peste trei tineri au fost grav răniți, iar familiile acestora au declarat că sunt devastați.

Primăria din oraşul brazilian Blumenau a declarat 30 de zile de doliu după ce patru copii mici au fost ucişi cu o armă albă de un bărbat de 25 de ani. Tragedia avut loc la creşa particulară Cantinho do Bom Pastor din oraşul cu 360.000 de locuitori din statul brazilian Santa Catarina (sud).

„Am aflat cu enormă tristeţe că un asasin a pătruns în creşă şi a atacat copii şi angajaţi”, a declarat la rândul său guvernatorul Jorginho Mello, citat într-un comunicat. Copiii au fost omorâţi cu o secure. Este vorba de trei băieţi şi o fetiţă, cu vârste între patru şi şapte ani.

Alţi patru copii au fost răniţi în atac, două fete de cinci ani şi doi băieţi de trei şi cinci ani. Medicii au anunțat că aceștia sunt în siguranță. O parte din bebeluși au fost închiși de educatoare într-o cameră pentru a îi proteja.

Ne puteți urmări și pe Google News

Autoritățile sunt la capătul puterilor

Preşedintele Luiz Inacio Lula da Silva a transmis un mesaj de condoleanţe familiilor, condamnând acest gest „monstruos”. „Nu există durere mai mare pentru o familie decât să-şi piardă copiii sau nepoţii, mai ales într-un act de violenţă împotriva unor copii nevinovaţi şi fără apărare”, a transmis şeful statului pe Twitter.

Sursă: Dreamstime

Autoritățile din Brazilia se confruntă cu din ce în ce mai multe atacuri în școli. În noiembrie, un adolescent de 16 ani a omorât patru persoane în două şcoli din Aracruz, în statul sud-estic Espirito Santo. Săptămâna trecută, o profesoară de 71 de ani a fost ucisă cu cuţitul de un elev de 13 ani la Sao Paulo (sud-est).

În 2017 nouă copii şi o educatoare au murit şi alte câteva zeci de copii au fost răniţi după ce un bărbat a incendiat grădinița. O altă tragedie a avut loc în 2011, când un fost elev al unei şcoli primare a omorât 12 copii şi apoi s-a sinucis cu o armă de foc, într-un cartier popular din Rio de Janeiro, potrivit știripesurse.