Twitter face noi modificări legate de securitatea contului. A fost dezactivată autentificarea în doi pași

Twitter face noi modificări legate de securitatea contului. A fost dezactivată autentificarea în doi pașiSursa: Arhiva EVZ

Twitter face noi schimbări în platformă, astfel încât să sporească securitatea conturilor utilizatorilor, dar și să crească veniturile companiei.

Pe 20 martie gigantul social-media a dezactivat autentificarea în doi pași prin SMS gratuit. Toți utilizatorii sunt afectați, ei fiind nevoiți acum să plătească pentru acest serviciu. Cum era de așteptat, decizia a fost criticată de cei mai mulți, numai că, ei au la dispoziție alte variante.

În anunțul Twitter se spune că autentificarea 2FA a fost vizată de nenumărate atacuri cibernetice și din această cauză au fost avute în vedere schimbările. „Deși, din punct de vedere istoric, aceasta este o formă populară de 2FA, din păcate, am văzut cum autentificarea cu doi factori bazată pe numărul de telefon a fost folosită în scopuri rău intenționate de către infractorii cibernetici”, se arată în anunțul gigantului social-media.

Cum îți poți securiza de acum contul Twitter

2FA adăuga un nivel valoros de protejare a contului tău, având în vedere că prima dată trebuia să aștepți un mesaj cu un cod, iar apoi să-l introduci în platformă împreună cu parola.

Numai că, problema principală constă în faptul că autentificarea cu doi factori prin SMS este o metodă vulnerabilă la diverse atacuri, deoarece SMS-urile primite nu sunt criptate și pot fi interceptate, citite sau redirecționate cu ușurință de către hackeri.

Astfel, pe lângă mesajele text, utilizatorii au la dispoziție alte două variante, fiind considerate și mult mai sigure. În primul rând, poți utiliza o aplicație de autentificare pe dispozitivul tău cum ar fi Microsoft Authenticator sau Google Authenticator, care oferă o securitate solidă și este mai flexibilă decât o cheie de tip hardware.

O altă variantă este achiziționarea unei chei de securitate hardware pe care o conectezi prin USB, NFC sau Bluetooth. Cheile fizice oferă un nivel ridicat de securitate, în special deoarece codurile transmise pe această cale nu pot fi interceptate sau redirecționate. În acest caz, dezavantajul constă în faptul că trebuie să ai asupra ta cheia, de fiecare dată când vrei să te conectezi la contul tău.

Ceea ce mai poți face este să-ți setezi o parolă puternică și unică, ce nu poate fi la fel de ușor decriptată de hackeri, potrivit Adevărul.