Relațiile dintre SUA și Rusia se află „într-o stare lamentabilă”. Ce spune Dmitri Peskov despre drona americană prăbușită în Marea Neagră

Relațiile dintre SUA și Rusia se află „într-o stare lamentabilă”. Ce spune Dmitri Peskov despre drona americană prăbușită în Marea Neagră Dmitri Peskov. Sursa foto: Twitter

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a vorbit despre relațiile dintre SUA și Rusia, în contextul dronei americane care a fost doborotă de două avioane rusești. Dmitri Peskov a spus că Vladimir Putin a fost informat imediat în legătură cu acest incident.

Purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin a declarat că președintele rus a fost informat în legătură cu drona doborâtă de două avioane rusești de luptă. Dmitri Peskov a mai adăugat că liderul de la Kremlin nu a comunicat cu niciun oficial de la Washington în legătură cu acest incident. „Rusia nu a refuzat niciodată dialogul constructiv şi nu îl refuză nici acum”, a mai adăugat Peskov. În același timp, Klaus Iohannis a spus că SUA trebuie să comunice date privind acest eveniment.

Oficialul rus a fost surprins când a fos întrebat dacă președintele rus a fost informat în legătură cu drona care s-a prăbușit în Marea Neagră. „Este cel puţin ciudat. Cum vă imaginaţi că şeful statului, comandantul suprem, nu a fost informat despre incident? Desigur că i-a fost raportat”, a spus Peskov, care a vorbit și despre relațiile cu SUA.

În ce situație se află relațiile dintre SUA și Rusia

„În ceea ce priveşte relaţiile bilaterale, ştim că acestea se află probabil la cel mai scăzut nivel, într-o stare lamentabilă. Desigur, fiecare dintre ţări îşi va apăra interesele în cadrul dialogului. Dar, în acelaşi timp, Rusia nu a refuzat niciodată un dialog constructiv, nu refuză nici în continuare”, a mai adăugat purtătorul de cuvânt. Moscova a respins varianta americană, potrivit căreia drona a fost doborâtă de avioanele rusești.

Ne puteți urmări și pe Google News

Autoritățile ruse au transmis că între avioanele lor și drona americană nu a existat niciun contact. În plus, aparatul de zbor s-ar fi prăbușit din cauza unei defecțiuni, iar Rusia nu ar fi de vină pentru acest incident. „Vă sugerez să vă concentraţi asupra declaraţiei Ministerului Apărării, care afirmă clar că nu au fost folosite arme şi că nu a existat niciun contact fizic”, a mai spus Peskov.

Rusia a mai transmis că drona americană ar fi avut drept scop spionarea Ucrainei și că nu ar fi avut ce să facă în acea regiune. Drona s-a prăbușit la aproximativ 75 de mile de Peninsula Crimeea. Oficialii ruși consideră că SUA vrea doar ca războiul din Ucraina să fie escaladat și să fie transformat într-o confruntare militară directă între Statele Unite și Rusia. În același timp, oficialii americani au spus că acțiunile Kremlinului sunt „nesăbuite, nesigure din punct de vedere ecologic şi neprofesioniste”, potrivit Stiripesurse.