Cum să faci ouă ochiuri perfecte. Trucul pe care sigur nu-l știai. Bonus: calorii mai puține – Video
- Iulia Moraru
- 9 martie 2023, 18:43
O zi bună începe cu un mic dejun pe măsură. Însă, de cele mai multe ori, prepararea acestuia ne poate strica dispoziția, mai ales atunci când ceva ce ne-am propus să gătim nu iese cum ne-am dorit. Cele mai populare la masa de dimineață sunt ouăle, așa că iată cum să le prepari perfect, fără să se prindă de tigaie și fără prea mult stres.
Pentru niște ouă ochiuri delicioase și mult mai sănătoase trebuie să urmezi niște pași clari, iar dacă nu te abați de la ei cu siguranță îți vor reuși. La acest mod de preparare e nevoie de foarte puțin ulei, cât să ungem tava, prin urmare nu vom avea o masă grasă încă de la primele ore ale dimineții.
Secretul pentru niște ouă ochiuri perfecte
Primul pas este să pui într-o tigaie câteva picături de ulei, iar apoi să le întinzi pe toată suprafața. Pune oul peste și condimentează-l cu sare și piper sau așa cum îți place. Secretul constă în apă.
După ce la condimentat, toarnă puțină apă peste și pune un capac deasupra. Nu este nevoie deloc de intervenția ta, așa că lasă-l să se prepare singur. Oul se va găti în câteva minute la aburul ce se va ridica. Când pare gătit pe gustul tău, îl poți lua și savura.
@brookebockbrader Making eggs is so much less stressful now 😅 and I don’t even need a spatula 👏 #tiktokmademetryit #egghack #breakfasthack #breakfastofchampions #lifehack #fy #fyp ♬ Ultimate life hacks - Kelly - The Life Bath
Un alt truc pentru niște ouă prăjite perfecte, care să nu se prindă de tigaie, este să pui făină de grâu. Aceasta trebuie pusă în tigaie, iar ea nu va modifica gustul sau consistența ouălor. Făina se pune în tigaie cu puțin ulei în timp ce aceasta din urmă este încă rece. Pune ouăle la prăjit atunci când uleiul s-a încins și vei vedea cum acestea nu se vor mai prinde de tigaie. Ulterior, puteți curăța tigaia cu puțin bicarbonat de sodiu și oțet.
De ce să nu ții ouăle în frigider
Celebrul bucătar James Martin le-a sfătuit pe gospodine să nu mai păstreze ouăle în frigider. Acesta spune că toate ouăle sunt poroase și pot să absoarbă toate aromele din frigider. Acesta este și motivul pentru care nu este recomandat să le păstrezi în acest loc.
În plus, ouăle reci nu sunt cele mai potrivite pentru a fi folosite în rețete. Ele ar trebui să fie la temperatura camerei când le folosești. În cazul în care vrei să le depozitezi în frigider, trebuie să le scoți cu 30 de minute înainte de a începe prepararea unui fel de mâncare.