Percheziții la Primăria Sectorului 5. Înșelăciune, fals în declarații, fals intelectual și uz de fals sunt acuzațiile din acest dosar

Percheziții la Primăria Sectorului 5. Înșelăciune, fals în declarații, fals intelectual și uz de fals sunt acuzațiile din acest dosar

Poliția Capitalei a efectuat mai multe percheziții într-un dosar de înșelăciune, fals în declarații, fals intelectual și uz de fals. Una dintre instituțiile pentru care s-a emis mandat este Primăria Sectorului 5. Polițiștii au descins la mai multe adrese domiciliare și sediile unor persoane fizice și juridice.

Polițiștii de la Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, pun în aplicare miercuri, 8 februarie, trei mandate de percheziții la adrese din București și Ilfov. Unul dintre ele a fost eliberat pentru Primăria Sectorului 5, implicată într-un dosar de înșelăciune, fals în declarații, fals intelectual și uz de fals.

Perchezițiile din cadrul Primăriei Sectorului 5 vor fi efectuate la Direcția Generală de Poliție Locală și la Direcția Inspecție și Control General – Serviciul Disciplină în Construcții.

În același dosar, Poliția Capitalei va efectua și percheziții domiciliare, precum și la sediile unor persoane fizice și juridice. Acuzațiile aduse sunt cu privire la întocmirea unui proces verbal fals de recepție la terminarea lucrărilor aferente unui imobil. Potrivit informațiilor, acest imobil ar fi avut destinația de locuință colectivă. Dosarul vizează mai multe falsuri în acte efectuate în perioada 2020 - 2022, printre care avize pentru vânzarea unor imobile nefinalizate, fără să fie specificat în fața notarului public faptul că imobilul în cauză este obiectul unor acțiuni civile aflate pe rolul instanțelor de judecată.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cine este implicat în dosarul care vizează perchezițiile de la Primăria Sectorului 5

Au fost emise 12 mandate de aducere, persoanele în cauză urmând să fie audiate la sediul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Sector 5. Cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, fals în declarații, fals intelectual și uz de fals sunt efectuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5.

Un mandat de percheziție a fost emis și pentru sediul societății Building Consulting Tower SRL, al cărei administrator și asociat este Andrei-Mihai Arghir, fostul șef al Inspectoratului Regional în Construcții București Ilfov. Polițiștii vor descinde și la locuința acestuia.

Efectuarea percheziției domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală și are drept scop administrarea probatoriului necesar soluționării cauzei, care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

În dosar sunt vizați fosta soție a lui Arghir, Ana Maria Arghir, fostă polițistă la IPJ Ilfov, dar și Petre Iordan, de la Poliția Locală Sector 5, potrivit realitatea.net.