Câte clase a absolvit Ion Țiriac. Cum a reușit fostul tenismen să promoveze examenul de Bacalaureat

Câte clase a absolvit Ion Țiriac. Cum a reușit fostul tenismen să promoveze examenul de Bacalaureat Ion Țiriac. Sursa foto: EVZ

Ion Țiriac este unul dintre cei mai cunoscuți foști sportivi din România datorită performanțelor din timpul carierei. Fostul tenismen ocupă locul doi în topul celor mai bogați sportivi, dar nu multă lume știe ce studii are omul de afaceri.

Ion Țiriac este unul dintre cei mai bogați oameni din România. Averea sa este estimată la valoarea de 1,3 miliarde de dolari. Cele mai multe persoane îl cunosc datorită carierei, dar și afacerilor sale. Nu mulă lume știe că fostul tenismen a fost împins de la spate să își termine studiile. Ioan Gheorghe Maurer l-a ajutat pe Țiriac să își finalizeze liceul pentru a da Bacalaureatul.

Maurer l-a convins pe fostul sportiv să își termine studiile printr-un șantaj. Lui Țiriac nu i-a mai fost permis să aibă pașaport dacă nu încheie clasele a IX-a şi a X-a. Liceanul a fost obligat ca doar în patru luni de zile să obțină chir și diploma de Bacalaureat. Omul de afaceri a mărturisit, în urmă cu mai mult timp că este recunoscător că fostul prim-ministru l-a ajutat să își termine studiile.

Cum a obținut Ion Țiriac diploma de bacalureat

„Cum la o vârstă foarte fragedă am început să joc tenis cu dumnealui, știa situația mea. La un moment dat, m-am dus la cadre la Ministerul Tineretului şi Sportului şi mi-au spus: «Domnule, dumneata nu mai ai pașaportul». Eu am reacționat: «Sunteți nebuni?! Eu mâine trebuie să plec la Moscova, spuneți-le șefilor. Cum să nu am eu pașaport, ce, am omorât pe cineva?!».

Gheorghe Maurer a dat ordin ca Țiriac să rămână fără pașaport până nu termină liceul. „Ei, în patru luni de zile am terminat și a IX-a şi a X-a şi Bacalaureatul. Și pe urma mi s-a spus: «Uite paşaportul, dar ce facultate vrei să faci?»”, a povestit Ion Țiriac în urmă cu mai mult timp. Fostul prim-ministru din timpul lui Nicolae Ceaușescu a fost cel care l-a ajutat pe Țiriac în primii ani din cariera sa. Omul de afaceri a promis că îl va ajuta la bătrânețe în semn de recunoștință pentru sprijinul acordat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Fiul lui Maurer a declarat că Țiriac nu i-a oferit tatălui său ajutorul financiar pe care i l-a promis. „Bătrânul avea o pensie foarte mică. Ion Țiriac i-a fixat, aproape de jumătatea anilor ’90, un ajutor de 1.500.000 de lei pe lună, iar tata avea de la stat tot atât”, a spus fiul fostului prim-ministru. Omul de afaceri a decis să oprească la un moment ajutorul. „Nu putea descărca banii din contabilitate. Contabilul lui Țiriac, îmi amintesc, era Rodica, soră-sa. I-a zis tatălui meu că îi cumpără alimente de la Metro, pentru că de acolo primește factură fiscală”, notează Fanatik.