Evenimentul Zilei > International > Ziua în care Vladimir Putin va pierde puterea la Kremlin. Cele trei scenarii pe care le iau în calcul experții
Ziua în care Vladimir Putin va pierde puterea la Kremlin. Cele trei scenarii pe care le iau în calcul experții

Ziua în care Vladimir Putin va pierde puterea la Kremlin. Cele trei scenarii pe care le iau în calcul experții

Un istoric rus, Dmitri Cernîşevski prevestește finalul lui Vladimir Putin, la conducerea Rusiei. Acesta spune totul depinde de evoluția războiului din Ucraina și a anunțat momentul în care puterea țarului de la Kremin se va prăbuși. Istoricul prezintă trei scenarii care ar putea duce la acest deznodământ.

Istoricul rus Dmitri Cernîşevski prezintă trei scenarii referitoare la evoluția evenimentelor din Rusia care vor duce la prăbușirea lui Vladimir Putin. În opinia sa, odată cu căderea Sevastopolului, capitala Crimeei, puterea lui Vladimir Putin va înceta. Istoricul a descris trei scenarii pe care ar putea evolua evenimentele în următoarea perioadă.

„Răspunsul la întrebarea când va fi îndepărtat Putin este foarte simplu. Putin va fi îndepărtat în liniște, rapid și eficient când trupele ucrainene vor recuceri Sevastopolul. Sau cel puțin când vor intra în Crimeea și devine clar că Sevastopolul nu poate fi ținut. Și dacă nu există condiții actuale pentru căderea Moscovei, atunci căderea Sevastopolului este un lucru destul de evident și va fi sfârșitul pentru Putin personal”, a spus istoricul rus.

Dmitri Cernîşevski este de părere că dictatorul rus își va pierde puterea în baza unuia dintre cele trei scenarii pe care le-a descris.

Primul scenariu, o conspirație a elitelor

Dmitri Cernîşevski este de părere că elitele politice și militare din Rusia vor complota și-l vor răsturna pe Vladimir Putin după ce acesta va pierde războiul din Ucraina. În opinia sa, o astfel de ipoteză este clasică.

„Șobolanii, împinși într-un colț, se vor aduna în haită și îl vor sfâșia pe liderul ratat. Așa a făcut regimul nazist… Când își dau seama că este mai sigur să înceapă o conspirație împotriva tiranului, decât să-l slujească… Cercul interior va veni pur și simplu la el și va spune: Volodia, iată documentele despre pensionare, semnează și pleacă în China… Și această cârtiță lașă de la Kremlin va semna. Unde ar trebui să meargă?” spuse istoricul Cernîşevski.

O lovitură militară împotriva lui Putin

Cel de-al doilea scenariu pe care îl ia în considerare este o lovitură de stat militară. Dar aceasta va fi dată nu de generalii lui Putin, care sunt strâns încorporați în regim, ci de subalternii lor. Aceștia, sătui de dezastrul în care a ajuns armata rusă se vor revolta și vor răsturna regimul aflat la putere la Moscova.

„O revoltă militară organizată de căpitani, maiori, locotenenți care pur și simplu își desfășoară unitățile împotriva generalilor corupți, birocraților lui Putin… Ar putea fi o revoltă a unităților de pe front, care se vor muta la Moscova, iar regimul se va prăbuși în 3 zile… În acest caz, Putin nu va zbura în China, îl vor aresta”, a mai spus istoricul Dmitri Cernîşevski.

Vladimir Putin ar putea fi răsturnat de o revoltă popualară

Cel de-al treilea scenariu pe care îl are în vedere este o revoltă populară provocată de rușii nemulțumiți de ceea ce se întâmplă în țară și de pierderile de pe front. Totuși, a lămurit istoriul, nu va fi opoziția care se va revolta, ci așa-numitele „mase gri”, sărăcite și sătule de război.

Toate cele trei opțiuni nu se vor întâmpla, însă, prea curând. Cel mai probabil, situația va începe să se deterioreze spre sfârșitul acestui an, când înfrângerea militară din Ucraina va deveni evidentă.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: