Australian Open. Gabriela Ruse, în optimi la dublu cu Marta Kostyuk, după ce au eliminat favoritele. Video

Australian Open. Gabriela Ruse, în optimi la dublu cu Marta Kostyuk, după ce au eliminat favoritele. Video Gabriela Ruse. Sursa: eurosport.ro

Gabriela Ruse şi Marta Kostiuk s-au calificat, sâmbătă, în optimile de finală ale probei de dublu de la Australian Open. Gabriela Ruse este a doua româncă ajunsă în optimile probei de dublu la Australian Open, după Monica Niculescu.

Australian Open. În turul doi al competiției de dublu feminin, românca Gabriela Ruse și ucraineanca Marta Kostyuk au evoluat cu perechea Nicolle Melichar-Martinez (SUA) - Ellen Perez (Australia).

Gabriela Ruse şi Marta Kostiuk au trecut în turul doi de perechea favorită, Nicole Melichar-Martinez / Ellen Perez (SUA/Australia), scor 3-6, 7-6 (9/7), 6-0, după două ore şi patru minute.

Echipa româno-ucraineană a salvat o minge de meci la scorul de 6-7

În optimi, Ruse şi Kostiuk vor evolua cu echipa învingătoare din meciul dintre Miriam Kolodziejova/Marketa Vondrousova (Cehia) / Beatriz Haddad Maia / Shuai Zhang (Brazilia/China), cap de serie 7.

Ne puteți urmări și pe Google News

Gabriela Ruse și Marta Kostyuk au reușit să producă marea surpriză și au trecut de favoritele numărul nouă, americanca Nicole Melichar-Martinez și australianca Ellen Perez.

Partida a durat două ore și două minute de joc. Echipa româno-ucraineană a salvat o minge de meci la scorul de 6-7 în tiebreakul setului secund, revenind superb pentru a câștiga.

Prin calificarea în faza optimilor de finală, Ruse și Kostyuk și-au asigurat un cec la comun în valoare de 67.250 de dolari australieni şi câte 240 de puncte WTA în ierarhia de dublu.

Cu cine urmează să joace Gabriela Ruse şi Marta Kostiuk

Organizatorii de la Australian Open 2023 au anunțat programul zilei de sâmbătă la turneul de Grand Slam de la Melbourne, pe afișul zilei figurând și Gabriela Ruse, în proba de dublu.

În turul doi al competiției de dublu feminin, românca Gabriela Ruse și ucraineanca Marta Kostyuk se vor duela cu perechea Nicolle Melichar-Martinez (SUA) - Ellen Perez (Australia).

Meciul este primul programat pe John Cain Arena și va începe la ora 02.00 (ora României). În turul trei al probei de dublu s-a calificat deja Monica Niculescu, alături de elvețianca Viktorija Golubic.

În aceeași fază a competiției, Monica Niculescu și elvețianca Viktorija Golubic vor lupta cu învingătoarele din meciul Storm Hunter/Elise Mertens (Australia/Belgia, favorite 4) - Timea Babos/Kristina Mladenovic (Ungaria/Franţa).

Dacă ambele echipe câștigă în turul următor, le-am putea vedea înfruntându-se în sferturi la dublu, pe Gabriela Ruse și Monica Niculescu, informează eurosport.