Războiul din Ucraina, ziua 312. Zelenski avertizează poporul ucrainean: Rusia face tot posibilul să „ întâmpinăm Anul Nou în întuneric”

Războiul din Ucraina, ziua 312. Zelenski avertizează poporul ucrainean: Rusia face tot posibilul să „ întâmpinăm Anul Nou în întuneric” Sursa foto: Administratia Prezidentiala

Războiul din Ucraina, ziua 312. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a avertizat că Rusia ar putea efectua mai multe atacuri pentru a-i face pe ucraineni să „întâmpine Anul Nou în întuneric”.

Războiul din Ucraina, ziua 312. Guvernatorul regiunii Mikolaiv: „Ocupatorii au decis să ne strice ultima zi a anului”, a scris pe Facebook. La Kiev, în febra cumpărăturilor de Anul Nou, oamenii s-au grăbit spre adăposturi când au sunat sirenele de raid aerian la prânz.

În ajunul Anului Nou, armata rusă ar putea lansa un nou atac cu rachete asupra Ucrainei. Acest lucru a fost raportat de Ministerul Apărării al Marii Britanii pe contul său de Twitter, citând date de la serviciile secrete britanice.

Armata rusă urmează un model de lovituri masive împotriva infrastructurii ucrainene la fiecare 7-10 zile

Pe 29 decembrie, de exemplu, ținta unui alt atac au fost instalațiile energetice, în timp ce rușii încearcă în același timp să lovească forțele antiaeriene ale Ucrainei. Mesajul susține că, potrivit informațiilor britanice, Rusia ar putea schimba această tactică și ar putea ataca din nou înainte de vacanță, încercând să-i demoralizeze pe cetățenii ucraineni.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Există o posibilitate reală ca Rusia să rupă tiparul și să lovească din nou în zilele următoare pentru a submina moralul populației Ucrainei în perioada vacanței de Anul Nou”, a scris departamentul militar britanic.

Aseară, trupele ruse au bombardat regiunea Cernihiv, relatează site-ul „Gordon”. Acest lucru a fost anunțat de șeful administrației militare regionale, Viacheslav Chaus. „Aseară, inamicul a lansat un atac cu rachetă asupra regiunii Cernihiv. Ținta a fost unul dintre orașele militare. Potrivit informațiilor preliminare, era o rachetă balistică Iskander, a cărei traiectorie este practic imposibil de urmărit cu mijloacele aeriene existente de apărare”, a scris el pe Telegram.

Ruși au bombardat de 60 de ori regiunea Herson

Ruşii au atacat din nou regiunea Herson, a anunțat astăzi șeful administrației militare regionale, Yaroslav Ianușevici: „Inamicul a lovit locuri populate de civili cu artilerie, lansatoare de rachete și tancuri în regiunea Herson de 31 de ori. Obuzele au lovit gazoductul, casele private și rezidențiale”, se spune în mesaj.

În toate cele 24 de ore, în care zona a fost bombardată, două persoane au fost rănite. Ieri, un total de șase civili au murit în Ucraina ca urmare a agresiunii ruse, a informat pe Telegram șeful adjunct al biroului prezidențial Kiril Timoșenko. Alte 7 persoane au fost rănite.

Putin a declarat că Rusia nu va ceda în fața încercărilor Occidentului de a folosi Ucraina ca instrument

Președintele rus Vladimir Putin i-a asigurat pe cetățenii Federației că țara se situează de partea corectă a istoriei și moralei în ofensiva militară din Ucraina, care se desfășoară de mai bine de zece luni. În ziua în care Rusia a lansat un nou atac în Ucraina, cu doar câteva ore înainte de trecere în noul an, liderul de la Kremlin a transmis că 2022 a fost bogat în evenimente decisive și importante care pun bazele adevăratei independențe a țării.

„Pentru asta luptăm astăzi, protejându-ne poporul în propriile teritorii istorice, în noile entități constitutive ale Rusiei”, a subliniat președintele rus în mesajul transmis de televiziunea de stat. Putin a mai declarat că nu va ceda în fața „încercărilor Occidentului de a folosi Ucraina ca instrument pentru a distruge Rusia”.

Rusia se pregătește să introducă legea marțială la începutul lunii ianuarie

Ministrul ucrainean al apărării, Oleksi Renznikov, susţine că Rusia se pregătește să introducă legea marțială la începutul lunii ianuarie a anului viitor și intenționează să închidă granițele pentru bărbații ruşi.

„Aș dori să mă adresez ruşilor cu obligaţii militare. În primul rând este vorba despre locuitorii marilor orașe. Știu sigur că mai aveți aproximativ o săptămână pentru a face măcar o alegere. La începutul lunii ianuarie, autoritățile ruse vor închide granițele pentru bărbați, iar apoi vor declara legea marțială”, a declarat Reznikov, într-un mesaj.

Reznikov a remarcat că, în Belarus, de asemenea, se vor închide granițele pentru bărbații de vârstă militară: „Nu vă cer să mă credeţi pe cuvânt, vreau să vă puneţi o singură întrebare și să răspundeţi sincer: când veţi pleca la război, unde puteţi muri sau deveni schilod pe viață, pentru ce veţi lupta mai exact?”, a adăugat ministrul ucrainean al Apărării, citat de novinite.com.