Află cât de repede își fac efectul antibioticele

Află cât de repede își fac efectul antibioticele

Antibioticele sunt folosite pentru a ne ajuta corpul să lupte împotriva infecțiilor. Milioane de farmaciști prescriu aceste medicamente pentru a ajuta pacienții în privința mai multor afecțiuni.

Multe țări s-au alăturat luptei pentru prevenirea rezistenței la antibiotice, motiv pentru care medicamentele nu mai sunt utilizate pentru a trata toate infecțiile. Antibioticele nu funcționează în cazul oricăror afecțiuni. Acestea ajută să ucidă bacteriile sau să le împiedice să se răspândească în organism. 

Rezistența organismului 

În cele mai multe cazuri, antibioticele se prescriu dacă infecția bacteriană nu dispare sau în cazul în care pot fi și alte persoane infectate. De asemenea, antibioticele pot fi administrate și dacă infecția ar dura prea mult timp sau dacă prezintă riscul unor complicații mai grave. 

Potrivit lui Mike Hewitson, un farmacist din Bristol, antibioticele își fac imediat efectul. „ Odată ce începeți să le luați, depinde doar de infecția pe care încercați să o tratați cât de repede își va face efectul medicamentul. La unele antibiotice poate dura și câteva săptămâni până își fac efectul”, adaugă el.

Ne puteți urmări și pe Google News

Majoritatea antibioticelor trebuie luate timp de 7 până la 14 zile. În unele cazuri, tratamentele mai scurte funcționează la fel de bine. Medicul dumneavoastră va decide durata optimă a tratamentului.

Oprirea tratamentului

Dacă începeți să vă simțiți mai bine, poate fi tentant să opriți acel tratament, însă nu este o soluție. „Este foarte important să-ți termini tratamentul, chiar dacă te simți mai bine”, spune Mike. Nu întrerupeți administrarea antibioticelor fără a discuta cu medicul dumneavoastră.

Nu luați o doză dublă pentru a compensa o doză omisă, deoarece aceasta poate crește riscul de reacții adverse. Majoritatea oamenilor se vor simți mai bine spre finalul tratamentului. „Depinde de infecția și antibioticul luat”, spune Mike. „Antibioticele vă pot face să simțiți greață sau să vă deranjați la stomac”, adaugă el, potrivit The Sun.