Ce avere are Dan Păsat, cel care l-ar fi denunțat pe Bădălău. Condamnat pentru șantaj primarul este extrem de înstărit
- Maria Pană
- 29 noiembrie 2022, 15:20
Dan Păsat, primarul la care ar fi apelat Niculae Bădălău pentru a se asigura că una din firmele de familie va obține un contract, evident contra unei sume frumușele, are el însuși o avere deloc de neglijat.
Edilul localității Bucșani și fost deputat PDL în legislatura 2008-2012, care a fost condamnat în 2013, la 3 ani de închisoare pentru șantaj și fapte de corupție, Păsat este cunoscut ca un puternic și influent om de afaceri din zonă.
Dan Păsat, cel care l-ar fi denunțat pe Bădălău, are o declarație de avere „stufoasă”
Potrivit celei mai recente declarații de avere, depusă în anul 2020, pe vremea când era candidat la fotoliul de primar, Dan Păsat deține nu mai puțin de 18 terenuri în Giurgiu, din care cinci moștenite, alte cinci provenite din donații, și tot atâtea primite ca urmare a unor sentințe civile. În total, Păsat are aproape 300 de hectare de teren- agricol, intravilan, extravilan, la care se adaugă 9 spații comerciale, în București și Giurgiu, și patru case de 170 mp, 260 mp, 279 mp, respectiv 97 mp. Primarul a mai moștenit și trei automobile și două remorci.
Dan Păsat avea, în 2020, active financiare de 16.617 lei și câștigase 28.200 de lei din activitatea desfășurată la o societate comercială. De asemenea, Păsat a mai încasat aproximativ 10.000 euro și aproape 200.000 de lei din chirii. Același primar este unicul asociat al societății Pescarul Hobaia SRL, unde deține participațiuni în valoare de peste 800.000 de lei. Firma are ca obiect de activitate ”acvacultura în ape dulci” și are în administrare Balta Hobaia, compusă din două lacuri (Hobaia 1 și Hobaia 2), unde de mulți ani se țin selecțiile pentru echipa națională de pescuit sportiv, notează Fanatik.ro. Potrivit informațiilor provenite de la Ministerul Finanțelor Publice, Pescarul Hobaia SRL a declarat, în 2021, o cifră de afaceri de doar 12.027 lei și un profit net de 544 de lei, datoriile firmei ajungând la aproape 1,5 milioane lei. În anul 2013, instanța a decis confiscarea unor bunuri în valoare de 1,83 milioane lei, pe care procurorii DNA puseseră sechestru în cadrul dosarului penal în care a fost și condamnat. Suma respectivă, spuneau procurorii, ar fi fost obținută de o societate comercială care a încheiat contract cu primăria localității Toporu, după o serie de presiuni făcute de afacerist asupra primarului comunei.