Culmea Justiției: Bădălău nu a primit mită, ci a dat!

Culmea Justiției: Bădălău nu a primit mită, ci a dat! Sursa: Arhiva EVZ

Știți bancurile din seria „Culmea Dreptății, Culmea Prostiei, Culmea Lăcomiei, Culmea Vitezei etc, etc. Aseară, târziu, am descoperit Culmea Justiției.

Niculae Bădălău, cândva unul dintre cei mai puternici lideri ai PSD, mai ales în mandatul lui Liviu Dragnea, a fost reținut în arest de către procurorii DNA. Știindu-i-se trecutul, cu o condamnare pentru furt în tinerețe, apoi dosar de trafic de influență în 2013, dar mai ales o avere impresionantă, toată lumea a crezut, în prima fază, că Niculae Bădălău, fost baron de Giurgiu, a fost prins de procurori că a luat mită. 

Surpriză! Când DNA a ieșit cu un comunicat oficial, în miez de noapte, am aflat acuzațiile. Niculae Bădălău, consilier la Curtea de Conturi, NU a luat mită, ci A DAT mită, în formă continuată, cu promisiunea că va face și un trafic de influență. Culmea Justiței!, ca în bancurile bune.

Știți de ce s-a ajuns aici? Fiindcă lăcomia și siguranța că lui nu i se poate întâmpla nimic au fost mai puternice decât semnele că mișcările lui și ale familiei sale sunt sub lupa procurorilor, a foștilor colegi de partid, ba chiar și a opinei publice, care inventaria luxul pe care-l afișează fiul Gabi Bădălau alături de Bianca Drăgușanu sau se întreba de unde fiica Sabina a avut 4 milioane de euro ca să clădească acel paradis HORECA, unde și-a făcut nunta.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ultimele mișcări pe scena politică ale lui Bădălău înainte de a fi prins și reținut de procurorii DNA ar fi trebuit să-i dea de gândit fostului deputat.

Înainte de alegerile din 10 noiembrie de la filiala Giurgiu a PSD, Niculae Bădălău ar fi vrut să revină în politica activă și să candideze pentru președinția organizației. Fusese „baron” al județului an de zile, îi știa pe majoritatea primarilor… A umblat pe la mai marii PSD din vechea gardă, doar-doar va obține susținere și-i va lua locul favoritului Mina. Culmea Tupeului! Colegii nu uitaseră că i-a dat pe mâna lui Liviu Dragnea când mulți dintre ei au solicitat, printr-o scrisoare, ca acesta să nu se gândească la funcția de premier din cauza problemelor din Teleorman. Așa că nici nu l-au luat în calcul pentru vreo revenire în partid cu funcție executivă.

Tupeu maxim, fiindcă salariul de la Curtea de Conturi era mai mult decât generos: 26.478 de lei net lunar.

Pe Bădălău senior nu l-a oprit din tragerea sforilor în afaceri bănoase nici chiar faptul că presa, în ultima lună, i-a pus pe tapet afacerile familiei. Firmele ginerelui, fiicei și fiului au făcut obiectul mai multor articole. Erau dezvăluiri despre contractele cu statul de care beneficiau copiii-patroni: ba refacerea spitalului din Bolintin-Vale, ba amenajarea unui parc din orășel, ba construirea unor rețele de apă și canalizare.

Chiar o afacere cu rețeaua de apă l-a băgat pe Bădălău senior în cătușe, cel puțin pentru o noapte. Un primar de comună, Dan Păsat, căruia i-a promis mită trebuia să-i „ofere” firmei ginerelui (sau fiului) un contract din care ar fi ieșit bani frumoși de la stat. A apelat la un intermediar Niculae Bădălău. Doar că și primarul Păsat a apelat la procurorii DNA și li l-a pasat pe fostul baron.

Potrivit DNA, “în datele de 09.08.2022 și 19.11.2022, Bădălău Niculae i-ar fi pretins unui primar de comună să atribuie un contract de reabilitare sistem de alimentare cu apă potabilă, estimat la valoarea de 7.071.925 lei fără TVA, unei societăți administrate de o rudă a acestuia, lăsând să se creadă că are influență asupra unei persoane din conducerea Companiei Naționale de Investiții (C.N.I.), pe care ar fi promis că o va determina să asigure finanțarea a două proiecte depuse la această instituție de către primăria respectivă”, al cărei edil este Dan Păsat.

Să încheiem cu o aducere aminte, în loc de pildă! 

Când s-a discutat în partid despre Mihai Tudose, propus ca premier, și urma să se treacă la vot, Niculae Bădălău a spus:

"Eu am avut o anume suspiciune. Sunt mult mai multe aspecte: colaborarea cu partidul, colaborarea în partea economică, în partea externă, extrem de importantă. Sunt mult mai multe lucruri, ele nu pot fi punctate. 

Până la urmă, este o părere a mea şi eu mă rog ca eu să fi greşit”.