Funcție importantă primită de președintele PSD, Marcel Ciolacu. Care vor fi noile răspunderi

Funcție importantă primită de președintele PSD, Marcel Ciolacu. Care vor fi noile răspunderi Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a fost numit în funcția de vicepreşedinte al Internaţionalei Socialiste la nivelul Europei Centrale şi de Est. Președintele social-democraților a explicat ce înseamnă această nouă atribuție.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că numirea sa ca vicepreşedinte al Internaţionalei Socialiste la nivelul Europei Centrale şi de Est reprezintă o nouă recunoaştere internaţională pentru stânga românească şi PSD.

Președintele social-democraților și-a lăudat colegii de partid

Marcel Ciolacu şi-a exprimat aprecierea, sâmbătă, pe Facebook, faţă de premierul spaniol Pedro Sanchez pentru încrederea pe care i-a acordat-o pentru a fi alături de el în următorul mandat pe care îl va avea ca preşedinte al Internaţionalei Socialiste.

"Acest post de vicepreşedinte la nivelul Europei Centrale şi de Est mă onorează şi se datorează eforturilor făcute de PSD, de toţi colegii mei, în ultimii ani, în interiorul familiei noastre politice social-democrate. Este o nouă recunoaştere la nivel internaţional a Partidului Social Democrat, după ce, în această toamnă, am obţinut un post de vicepreşedinte în conducerea PES, prin europarlamentarul Victor Negrescu", a spus Marcel Ciolacu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Marcel Ciolacu, despre PSD și integrarea României în Uniunea Europeană și NATO

De asemenea, Marcel Ciolacu a mai precizat că PSD este partidul care a integrat România în Uniunea Europeană şi NATO.

"Cu PSD la guvernare se ridică MCV şi avem o şansă foarte bună să aderăm la Schengen. Vom continua să fim aproape de toţi colegii noştri social-democraţi europeni pentru îndeplinirea obiectivelor noastre naţionale alături şi prin Internaţionala Socialistă. Uniţi şi puternici pentru România!", a scris liderul PSD, conform Agerpres.

Altfel, Marcel Ciolacu este recomandat de membrii ai partidului PSD pentru funcția de președinte. Un fost ministru al Apărării susține că liderul social-democraților este cel mai potrivită să conducă România.

Marcel Ciolacu nu este tentat să candideze la alegerile prezidențiale din 2024. Însă, fostul ministru al Apărării, Vasile Dîncu, susține că liderul PSD este cel mai potrivit pentru această funcție din partea social-democraților. Politicianul a mai adăugat că Ciolacu susține să fie organizate alegeri interne în PSD pentru a se stabili candidatul pentru fotoliul de la Cotroceni.

„În acest moment, Marcel Ciolacu are toate atributele pentru a fi candidat la prezidențiale din partea PSD. Din perspectiva noastră, are toate atributele de a fi candidat la prezidențiale. De ce? Pentru că îți trebuie un lucru pentru a fi candidat: În primul rând, trebuie să ai tot partidul în spatele tău. Cereușești să faci pe lângă acest lucru este un plus”, a declarat Vasile Dîncu, pentru B1 TV, jo seară, 24 noiembrie. Cu toate acestea, fostul ministru a mai a