Evenimentul Zilei > Politica > Nicolae Ciucă: Apartenenţa noastră la NATO ne conferă protecţia necesară pentru a putea construi un viitor mai bun pentru România
Nicolae Ciucă: Apartenenţa noastră la NATO ne conferă protecţia necesară pentru a putea construi un viitor mai bun pentru România

Nicolae Ciucă: Apartenenţa noastră la NATO ne conferă protecţia necesară pentru a putea construi un viitor mai bun pentru România

Premierul României Nicolae Ciucă a vorbit cu prilejul împlinirii unui an de guvernare, discurs în care a punctat ideea că actuala coaliție a oferit românilor siguranță, iar țara noastră este mai protejată ca oricând de orice potențial pericol. El a mai făcut referire la Alianța Nord-Atlantică, care ne oferă protecția pentru a construi un viitor mai bun pentru cetățeni.

Prim-ministrul a declarat că deși traversăm o perioadă cu multe crize, toate vor fi trecute cu brio, iar actuala coaliție de guvernare are rolul de a menține un echilibru pe toate planurile, în aceste vremuri tulburi.

În discursul său de vineri, Nicolae Ciucă a ținut să precizeze că „Preluarea guvernării de către Coaliţia PNL-PSD-UDMR a oferit României siguranţa, stabilitatea şi predictibilitatea de care avea nevoie, mai ales în perioada aceasta, marcată de ultimul val al pandemiei de Covid-19, agresiunea militară rusă asupra Ucrainei, criza energetică şi preţurile în creştere la carburanţi, energie şi gaze naturale, întreruperea lanţurilor de aprovizionare cu materie primă şi alimente, inflaţia care a cuprins întreaga Europă, inclusiv ţara noastră”.

El a spus că încă din primele zile, prioritățile guvernului au legate strâns de nevoia de a proteja populaţia şi economia de aceste efecte în lanţ.

Nicolae Ciucă, discurs la un an de la guvernare

Potrivit acestuia, prin măsurile luate prin pachetul de sprijin pentru România s-a intervenit în ajutorul persoanelor vulnerabile. De asemenea, anul acesta în țara noastră au fost absorbite mai multe fonduri europene menite să dezvolte România.

„Fondurile europene absorbite, alături de demararea PNRR şi deschiderea drumului către OCDE au oferit susţinerea necesară planurilor noastre de gestionare a crizelor, în paralel cu implementarea reformelor necesare pentru modernizarea administraţiei şi oferirea unui cadru de funcţionare optim mediului privat.

Investiţiile străine directe, care anul acesta se vor apropia de zece miliarde de euro, alături de cele aproape 90 de miliarde de lei din bugetul naţional au alimentat ritmul lucrărilor necesare la nivel naţional şi local”, a spus premierul Ciucă.

Mai multe măsuri vor fi luate în sprijinul cetățenilor

Nicolae Ciucă a mai transmis că primul buget construit pe programe multianuale va echilibra măsurile de protejare a populaţiei cu cele necesare mediului de afaceri, oferind un cadru necesar creșterii în continuare a economiei.

„În pofida celor mai mari grave provocări de securitate în regiunea noastră de la căderea Cortinei de Fier, garanţiile primite din partea partenerilor noştri strategici sunt mai puternice ca niciodată, iar apartenenţa noastră la NATO, cea mai importantă organizaţie politico-militară, ne conferă protecţia necesară pentru a putea construi un viitor mai bun pentru România.

Responsabilitatea noastră, la nivelul Guvernului, este să menţinem echilibrul, într-o perioadă marcată de multe crize. Le vom traversa cu bine, aşa cum deja am demonstrat că putem, împreună”, a mai spus primul-ministru, potrivit știripesurse.ro.