Exclusiv. Trump a pierdut deja alegerile prezidențiale?! Cristoiu: „Dacă va candida, Biden rămâne președinte!”. Video

Exclusiv. Trump a pierdut deja alegerile prezidențiale?! Cristoiu: „Dacă va candida, Biden rămâne președinte!”. Video

Când toată lumea, inclusiv o parte din democrați, se așteptau la o victorie categorică a republicanilor în alegerile parțiale americane, votul cetățenilor a dat peste cap calculele strategilor politici și pune sub semnul întrebării candidatura lui Donald Trump la alegerile prezidențiale din 2024.

În podcastul Cristache & Cristoiu, fondatorul Evenimentului Zilei e de părere că fostul președinte american nu mai are șanse reale la următoarele alegeri.

„De unde trebuia să vină valul roșu care se revărsa de pe o coastă pe alta, n-a mai venit niciun val, nimic. Până la urmă, poporul american, în inteligența lui, a reușit să echilibreze societatea atât de bine și clasa politică, incredibil vot. Când Trump părea pe cai mari, a venit cetățeanul american și a zis nici pe Trump, nici pe Biden.”, a spus Ionuț Cristache.

„Dacă e Trump candidat, putem să spunem de pe acum că Biden rămâne președinte pe viață. Eu cred că mult mai interesant ar fi dacă pentru candidatura Partidului Republican s-ar bate Trump cu cel din Florida (n.r. Ron DeSantis, Guvernatorul Floridei) și ar învinge ăla, pentru că ăla ar trebui să vină în fața alegătorilor să spună că noi am scăpat de Trump. Adică nu poți să-l scoți așa repede, trebuie să-l păstrezi ca primejdie.”, e de părere jurnalistul Ion Cristoiu, care a adăugat că „Înțelepciunea poporului american a fost că la scos din joc pe Trump.”, a mai spus ziaristul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Americanii nu vor să-și suspende președintele

Donald Trump a amenințat că dacă republicanii vor prelua controlul celor două camere decizionale americane, președintele Biden ar putea fi suspendat.

„Mulți au zis... cum îl suspendăm? Retrăim imaginile alea de la Capitoliu, cu ăia care intrau, stai un pic că nu vrea nimeni război civil în America. (...)Din nefericire, neînvingând niciuna, nimeni nu mai are curajul să ia o măsură, iar problemele economice se adâncesc. Dar nu din cauza războiului din Ucraina. Ci pentru că rolul de jandarm al lumii îi costă foarte mult.”, e de părere Ion Cristoiu.

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa pont@evz.ro