Află de la un medic cum poți preveni mahmureala 

Află de la un medic cum poți preveni mahmureala  Sursa foto: Arhiva EVZ

Pentru majoritatea oamenilor, cu cât beau mai mult, cu atât mahmureala este mai mare a doua zi. În timp ce mulți au propriile idei atunci când vine vorba de ceea ce vindecă cu adevărat mahmureala, un medic a dezvăluit un truc pentru a o preveni.

Dr. Karan Rajan a explicat că alcoolul amestecat cu sucuri acidulate te face să te îmbeți mai repede. Acest lucru se datorează faptului că aproximativ 20% din alcool este absorbit în stomac. „Restul de 80% este absorbit în intestinul subțire. Te poți îmbăta mai încet mâncând o masă cu grăsimi”, a explicat el.

Persoanele care suferă din cauza mahmurelii 

Dr Rajan a spus că acest lucru întârzie golirea gastrică. El a explicat că aceasta este viteza cu care stomacul își golește conținutul în intestinul subțire. „Așadar, alcoolul amestecat cu alimente rămâne în stomac mai mult timp înainte de a intra în intestin și acest lucru reduce viteza cu care alcoolul este absorbit în fluxul sanguin.”

Un alt expert a spus că există diferite motive pentru care unii nu au mahmureala. Lara, fondatorul Wholistic Health by Lara, a spus că deshidratarea reprezintă o parte majoră a mahmurelii.  Lara a spus că genele noastre sunt parțial de vină pentru frecvența și severitatea mahmurelii. „Un studiu pe aproape 5.000 de gemeni a descoperit o influență genetică de 40-45% asupra frecvenței mahmurelii și a rezistenței la mahmureală”, a adăugat ea.

Ne puteți urmări și pe Google News

Importanța vitaminelor 

Ea a mai spus că intoxicația cu alcool și dieta au un rol important în dezvoltarea mahmurelii. Ea a spus că bunele practici nutriționale sunt importante, deoarece băutura epuizează nutrienții, inclusiv vitamina B, potrivit The Sun. 

Având în vedere o multi-vitamină bună, cum ar fi multivitaminele Evity, care conțin vitaminele B alături de vitaminele C și D, seleniu, zinc. „Surse alimentare bogate în vitamina B, antiinflamatorii (și alți nutrienți!) pot fi găsite și în avocado și fasole (roșie, neagră, pinto), așa că includerea acestora în dieta ta poate reduce mahmureala.”