Cum să sărbătorim o petrecere de Crăciun cu copiii?

Cum să sărbătorim o petrecere de Crăciun cu copiii? Mos Craciun Sursa foto: EVZ

Până la Crăciun nu mai este mult timp. Această este perioada, prin excelență, în care să te bucuri alături de familie și de oamenii dragi. Desigur, copiii sunt protagoniștii incontestabili ai acestor petreceri și, cu siguranță, te-ai gândit cum să faci petrecerea de Crăciun perfectă pentru ei. Așa că îți spunem care sunt cele mai bune trucuri pentru a sărbători o petrecere de Crăciun alături de copii.

Alege locul și timpul

Fiind decembrie, este foarte probabil ca ziua în care alegi să sărbătorești petrecerea de Crăciun să fie friguroasă. Cel mai bun lucru este, în acest caz, să sărbătorim evenimentul undeva în interior, acasă sau într -un alt loc suficient de mare pentru a găzdui mai mulți copii, părinți și bunici. Este necesar doar să fii imaginativ și creativ.

Fiind o petrecere pentru copii, evenimentul nu ar trebui să înceapă prea târziu. Cel mai bine este să începi în jur de 5 după -amiază. Așadar, poți organiza o masă excelentă pentru toți copiii invitați, care vor avea toată după -amiaza să mănânce, să se joace și să facă diferite activități.

Organizează numărul de invitați

Decide câți invitați va avea petrecerea. Dacă ai de gând să sărbătorești Crăciunul acasă, asigură-te că ai spațiul necesar pentru ca copiii să se joace și să desfășoare activități. Întreabă-ți copilul câți copii dorește să invite.

Ne puteți urmări și pe Google News

Un număr recomandat de copii invitați ar fi între 8 și 10. Fiind perechi, va fi mai ușor să organizezi jocuri care trebuie jucate în perechi. Totuși, reține că un număr mai mare de copii va fi mai dificil de controlat.

Pregătește invitațiile

Una dintre activitățile preferate ale copiilor tăi va fi pregătirea invitațiilor pentru prietenii lor. Le poți cumpăra deja făcute, dar cu siguranță copiii își vor aprecia propriile creații personalizate.

Fiind vorba de o petrecere de Crăciun invitațiile pot fi decorate cu motive de Crăciun. Stele, brazi de Crăciun, sclipici, ghirlande, oameni de zăpadă ... lasă-ți imaginația să curgă și va fi fericit să te ajute să organizezi petrecerea.

Decorează locul petrecerii

O petrecere bună are nevoie de un decor bun. Și mai multe la Crăciun. Decorează locul în care se va desfășura petrecerea cu decorațiuni de Crăciun care îi vor încânta pe copii. Reni, Moș Crăciuni mici, acadele, globuri, ghirlande…posibilitățile sunt foarte largi. Chiar și copiii tăi te pot ajuta, deoarece le va plăcea să atârne ornamentele în bradul de Crăciun.

Pregătește o gustare bună

Crăciunul este un moment de exces culinar pentru toți. De obicei, adulții consumă o mulțime de preparate tradiționale și carne în timpul acestor petreceri, dar copiii preferă gustări mai simple fără atât de multe excese. Poți pregăti întotdeauna o gustare tipică cu sandvișuri și gustări, dar oferindu-i o notă care să se potrivească perioadei de Crăciun. Desigur, nu ar trebui să uităm de dulciuri, pentru că toți copiii așteaptă prăjiturile.

Nu uită de Moș Crăciun

Pe lângă gustări și jocuri, cu siguranță copiii adoră să se bucure de personajele tipice de Crăciun. În mod ideal, tu sau o rudă se poate deghiza în Moș Crăciun. Dar dacă nu vrei să pierzi momentele adorabile cu cei mici, poți recurge întotdeauna la un animator cu experiență, care va avea propriul costum și va pregăti diferite activități pentru a se juca cu oaspeții. Alege servicii precum Mos Craciun de inchiriat, disponibile în această perioada și extrem de avantajoase. Acum există un număr mare de animatori calificați pentru copii, care vor fi fericiți să te ajute. Astfel, copiii vor avea șansă să sărbătorească petrecerea viselor lor.

Pregătește jocuri și activități de Crăciun

Dacă petrecerea este organizată din timp și știi cine vor fi oaspeții, o opțiune foarte distractivă este organizarea petrecerii de tip Secret Santa. Fiecare copil va trebui să ia un cadou secret la petrecere. Fiecărui cadou i se atribuie un număr și fiecare număr este scris pe o foaie separată. Aceste vor fi puse într-un bol opac și amestecate. Fiecare copil va extrage o hârtie, va citi numărul și va rămâne cu cadoul corespunzător.

Alte activități sunt, de exemplu, activitățile de craft cu hârtie, carton, sclipici, plastilină... în care copiii își pot dezvoltă imaginația și își pot duce creația acasă. De asemenea, le poți picta fețele sau organiza o vânătoare de comori distractivă, în care trebuie să caute diferite cadouri sau premii urmând indicii.

Poți organiza și o petrecere costumată, oferindu-le copiilor căciulițe de Moș Crăciun sau alte detalii de Crăciun precum coarne de ren, costume de elfi sau alte costumații specifice perioadei.

Cântați colinde și spuneți povești

Pe lângă jocurile menționate mai sus, o opțiune bună de a te distra alături de copii este pregătirea unui recital de colinde. Le va plăcea să cânte melodiile pe care le-au învățat la școală sau să învețe unele noi. Poți chiar să organizezi un karaoke cu colindele preferate de Crăciun.

Există, de asemenea, un număr mare de povești specifice în acest moment pe care le poți spune copiilor odată ce petrecerea se apropie de sfârșit… Sau poți chiar să pui un film cu tematică Crăciunului, cu o gamă largă din care să alegi. Cei mici, dacă doresc, pot pune în scenă chiar și o reprezentație teatrală a poveștilor sau a filmelor!

Urmând aceste sfaturi utile îți va fi mai ușor să organizezi o petrecere distractivă, de care cei mici își vor aminti mult timp. Cel mai important lucru este să fii creativ și să găsești modalități originale pentru ca copiii să se distreze la această minunată petrecere. Și nu uita să te distrezi și tu și să fii iar copil pentru o zi!