Ryan Grantham, condamnat la închisoare pe viață. Actorul din Riverdale este acuzat că și-a ucis mama

Ryan Grantham, condamnat la închisoare pe viață. Actorul din Riverdale este acuzat că și-a ucis mama

Actorul canadian Ryan Grantham a fost condamnat la închisoare pe viață după ce a pledat vinovat pentru uciderea mamei sale, Barbara Waite. Crima a avut loc în 2020.

Tânărul de 24 de ani, care l-a interpretat pe Jeffery Augustine în drama pentru adolescenți „Riverdale”, a fost condamnat, miercuri, 23 septembrie, de Curtea Supremă din Columbia Britanică, Vancouver. El a pledat vinovat de crimă de gradul doi. Inițial, actorul a fost acuzat de crimă de gradul I.

Cu toate acestea, procurorii au spus că el a complotat și pentru a-l ucide pe prim-ministrul canadian Justin Trudeau. Grantham a recunoscut în fața instanței că și-a împușcat mama în ceafă în timp ce aceasta cânta la pian, în casa lor, aflată la nord de Vancouver. „Mi-am ucis mama”.

Mărturia lui Ryan Grantham

Actorul a filmat corpul mamei sale în timp ce a spus: „Am împușcat-o în ceafă. În clipele de după, ea ar fi știut că sunt eu”. După crimă, actorul a băut bere și a fumat marijuana timp de ore întregi. Ulterior, el a împachetat trei pistoale, muniție și 12 cocktail-uri Molotov pe care le-a pus în mașină, precum și lucruri necesare pentru camping.

Ne puteți urmări și pe Google News

În plus, tânărul ar fi avut asupra lui și o hartă cu traseul către reședința Rideau Cottage a premierului Trudeau. A condus aproximativ 200 de kilometri spre est, până în orașul Hope, apoi s-a întors și s-a dus la o secție de poliție din Vancouver, unde i-a spus unui ofițer: „Mi-am ucis mama”.

Grantham a mai declarat în timpul procesului că, înainte de a întoarce mașina și de a se preda, s-a gândit să comită un act de violență în masă la Podul Lions Gate din Vancouver. De asemenea, o altă țintă a fost chiar Universitatea Simon Fraser, unde a fost student.

În ce filme a jucat Grantham

Tânărul a jucat în serialul „Riverdale” în 2019. El a apărut în drama fantastică „Supernatural”, precum și în filmul din 2010 „Diary of a Wimpy Kid”.

Din cauza gestului extrem făcut Grantham a fost în arest în ultimii doi ani și jumătate. În timpul procesului, avocații săi au susținut că tânărul se lupta cu anxietatea, depresia clinică, și că înainte de uciderea mamei sale și-a exprimat dorința de a se sinucide și de a face rău altora. El nu va fi eligibil pentru eliberare condiționată în primii 14 ani ai condamnării pe viață, informează BBC.