ANM: Cod portocaliu și galben de ploi abundente, grindină şi vijelii puternice. Zonele cele mai afectate

ANM: Cod portocaliu și galben de ploi abundente, grindină şi vijelii puternice. Zonele cele mai afectate Vijelii. Sursa foto: Arhiva EVZ

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o avertizare meteo de cod galben şi cod portocaliu de ploi abundente şi vijelii puternice în mai multe zone ale ţării. 

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis prima avertizare meteo de tip cod portocaliu şi este valabilă în perioada 15 septembrie, ora 17.00 - 16 septembrie. Mai exact, codul portocaliu a fost emis pentru interval de valabilitate 15 septembrie ora 17:00 – 16 septembrie, ora 21:00.

Sub avertizarea de cod portocaliu de furtuni vor fi 9 județe unde vor averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină.  Mai exact, local în Banat, Crișana, vestul Transilvaniei și nordul Carpaților Orientali vor fi perioade cu averse torențiale, vijelii puternice, frecvente descărcări electrice și pe arii restrânse grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 40-60 l/mp și izolat 70 l/mp. Județele vizate sunt Maramureș, Bistrița-Năsăud, Bihor, Cluj, Alba, Hunedoara, Caraș-Severin, Timiș și Arad.

Ne puteți urmări și pe Google News

Meteorologii au emis, joi, un cod galben de vijelii

Meteorologii au emis, joi, 15 septembrie, două avertizări meteo valabile pentru centrul și vestul țării, valabile până vineri. Sunt așteptate ploi torențiale, grindină și rafale puternice de vânt.

Pe lângă codul portocaliu, meteorologii ANM au emis o avertizare meteo cod galben de intensificări ale vântului, valabilă în intervalul 15 septembrie, ora 10:00 – 15 septembrie, ora 22:00.

 

Avertizare meteo de la ANM. Cod portocaliu de ploi abundente şi furtuni puternice

Potrivit meteorologilor, vântul va avea intensificări susținute la munte, îndeosebi pe creste, unde rafalele vor depăși 80...100 km/h și temporar în sudul și estul Transilvaniei cu viteze în general de 55...65 km/h.  Local și temporar, intensificări ale vântului se vor semnala și în regiunile sud-estice.

Perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică și ploi abundente vor mai fi şi în zilele următoare în cea mai mare parte a țării, dar cu precădere în regiunile intracarpatice, se arată în avertizarea meteo de la ANM.

Prognoza specială pentru Bucureşti

Meteorologii de la ANM au emis o prognoză specială pentru intervalul 15.09.2022 ORA 10:00 - 16.09.2022 ORA 21:00, pentru zona municipiului Bucureşti.

Vremea va continua să se încălzească, devenind călduroasă, cu valori ale temperaturii maxime de 32...34 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări. Temperatura minimă va fi de 17...19 grade, mai transmite Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).