Evenimentul Zilei > Vremea > ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Temperaturile vor fi în scădere și apar precipitațiile
ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Temperaturile vor fi în scădere și apar precipitațiile

ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Temperaturile vor fi în scădere și apar precipitațiile

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza pentru intervalul 12 septembrie - 10 octombrie 2022. Estimările, realizate de Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată, vizează media săptămânală a temperaturii aerului, dar și cantitățile de precipitații scontate în intervalul de timp analizat.

ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, astfel că vremea va deveni mai rece, în timp ce cantitățile de precipitații vor fi însemnate, conform specificului perioadei.

Săptămâna 12 septembrie  – 19 septembrie 2022

în intervalul 12 – 19 septembrie 2022, în prima săptămână analizată de meteorologi, temperaturile vor fi ușor mai scăzute decât normalul perioadei, pe întreaga suprafață a României, dar în special în zonele din nord, centru și nord-est ale teritoriului.

În ce privește regimul pluviometric, acesta va fi local excedentar, mai ales în zonele nordice, centrale și la munte, dar și în extremitatea sud-estică a României. Local, cantitățile de precipitații vor fi deficitare în regiunea de sud-vest, în timp ce în rest acestea se vor apropia de valorile normale ale perioadei.

Săptămâna 19 septembrie  – 26 septembrie 2022

În acest interval de timp, ANM  a transmis că temperatura medie a aerului va înregistra valori mai coborâte decât normalul perioadei, în mare parte a țării.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare pe întreg teritoriul României, dar cu precădere în jumătatea de vest a teritoriului.

Săptămâna 26 septembrie  – 3 octombrie 2022

În cea de-a treia săptămână analizată de ANM, valorile medii ale temperaturilor aerului se vor situa în jurul normalului perioadei, în cea mai mare parte a României.

Cantitățile de precipitații se vor încadra, în general, în jurul valorilor normale pentru această perioadă, în toate regiunile țării.

Săptămâna 3 octombrie – 10 octombrie 2022

ANM a transmis că în acest interval de timp valorile termice medii vor fi apropiate de cele specifice perioadei, pe întreg teritoriul țării.

Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână se va situa în jurul valorilor normale perioadei, în toate regiunile României.

Prognoza meteo, 9 septembrie. Meteorologii anunță precipitații în mai multe zone din țară

Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de 9 septembrie. Astfel, vineri scad temperaturile prin vestul și nord-vestul țării, dar în restul regiunilor temperaturile se vor menține ridicate.

În sudul României vremea se va menține călduroasă. Maximele vor fi între 20 – 33 de grade Celsius în toată țara. Meteorologii anunță precipitații, vânt puternic și căderi de grindină. Pe spații mici, în zonele depresionare, vor fi condiţii de ceaţă.

În București, vremea va fi călduroasă, cu o maximă a temperaturii aerului în jurul valorii de 32 de grade Celsius. Cerul va fi variabil, cu înnorări noaptea, când va crește probabilitatea pentru averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 16 – 17 grade Celsius.