Fost interlop din Alba Iulia, condamnat cu executare. Ce au descoperit oamenii legii

Fost interlop din Alba Iulia, condamnat cu executare. Ce au descoperit oamenii legii Poliție. Sursa foto: Martin Brayley | Dreamstime.com

Un bărbat din Alba Iulia în vârstă de 34 de ani, a fost condamnat în trecut pentru tentativă de omor, șantaj și proxenetism. Oamenii legii l-au prins din nou pe interlop. Acesta nu s-a cumințit, chiar dacă mai avea condamnări.

Un interlop din Alba Iulia în vârstă de 34 de ani, condamnat în trecut pentru tentativă de omor, șantaj și proxenetism, a ajuns din nou după gratii. Bălănel a primit 3 ani și 3 luni de închisoare după ce a condus un autoturism pe drumurile publice sub influența alcoolului. Marți, 13 septembrie, a fost ridicat de polițiști și dus la penitenciar.

„Potrivit fişei de cazier judiciar a acestuia rezultă că a mai fost condamnat anterior la pedeapsa închisorii pentru infracţiunii extrem de grave, respectiv tentativă de omor, ameninţare, şantaj, proxenetism, ultima condamnare fiind de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice a cărei executare a fost suspendată sub supraveghere pe un termen de supraveghere de 4 ani”, susține instanța de judecată, în hotărârea de condamnare.

Infracțiunea de conducere sub influența alcoolului a fost constatată în 5 aprilie 2018, iar sentința definitivă a fost pronunțată pe 12 septembrie 2022, la Curtea de Apel Alba Iulia. Judecătorii au luat în considerare că nu era la prima abatere.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Inculpatul a condus autoturismul marca BMW în timp ce avea o îmbibație alcoolică peste limita legală pe Bulevardul Horea din Alba Iulia, din direcția Hotel Cetate spre Calea Moților, cu viteză peste limita legală, nu a oprit la semnalele acustice și luminoase ale autospecialei de poliție, continuându-și deplasarea pe str. Calea Moților. La intersecția cu strada Detunata a efectuat virajul la stânga, nu a adaptat viteza și a intrat în coliziune cu gardul imobilului nr. 37 de pe strada Detunata, ulterior fugind de la locul accidentului”, astfel este descrisă, pe scurt, fapta acestuia.

Sursa: Inquam Photos / George Călin

Interlop, beat la volan

Polițiștii au descris ulterior șoferul care, după momentul impactului, a coborât din autoturism și a început să fugă, ca fiind o persoană, de sex masculin, constituție atletică, cu înălțimea de aproximativ 1,85 metri, îmbrăcat în trening de culoare gri.

„Unul dintre martori (polițist – n.r.) a alergat în urma conducătorului autoturismului și a reușit să îl tragă de mâna spre el, moment în care i-a observat fizionomia, însă nu l-a putut imobiliza și legitima, acesta smucindu-se și intrând în scara blocului, a cărui ușă a fost deschisă de o persoana de sex feminin. Martorul a precizat că i-a văzut clar toate particularitățile feței”, se afirmă în hotărârea instanței de judecată.

El s-a întors cu alte persoane la locul accidentului după doar trei minute. Agenții de politie au procedat la testarea cu aparatul etilotest a celor doi, rezultatul fiind 0,52 mg/l alcool în cazul lui Bălănel și 0,00 mg/l în cazul celuilalt bărbat. Analizele prelevate la spital au indicat o îmbibație de 1,10 g/l la prima probă și 0,95 g/l la a doua probă. Cu toate astea, interlopul nu a recunoscut nimic, potrivit Adevărul.