Invazie de țânțari în București. Probleme grave de la o simplă mușcătură

Invazie de țânțari în București. Probleme grave de la o simplă mușcătură Sursa foto: Arhiva EvZ

Capitala se confruntă cu o invazie de insecte. Zeci de copii au ajuns în camerele de gardă ale spitalelor din cauza înţepăturilor de ţânţari. Medicii spun că aceștia sunt foarte periculoși.

Zonele verzi din Capitală sunt invadate şi anul acesta de insecte. Zeci de copii au ajuns în camerele de gardă ale spitalelor din cauza înţepăturilor de ţânţari. Ei vin cu alergii severe şi infecţii, potrivit medicilor.

Medicii au declarat că muşcăturile de insecte sunt periculoase și că mulți copii ajung să facă febră mare. Potrivit Primăriei Capitalei, în acest sezon au fost aplicate 10 tratamente pentru ţânţari. Soluţiile au ajuns atât în parcuri, cât şi în toate spaţiile verzi din Bucureşti, au transmis autorităţile.

Cu toate acestea, oamenii se plâng că sunt invadaţi de insecte, chiar dacă responsabilii au luat măsuri. Anul acesta, în România au fost înregistrate 7 cazuri cu West Nile, boala este provocată de un virus care se transmite prin înţepăturile de ţânţari infectaţi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Studiu revoluționar. Țânțarii nu vor mai fi dușmanii noștri, vor deveni vaccinuri zburătoare

Virusul West Nile poate cauza o boală neurologică fatală la oameni, deși 80% dintre persoanele infectate nu au niciun fel de simptome. Specialiștii au declarat că oamenii trebuie să poarte haine care să acopere pielea, în special seara.

Primăria Capitalei, tratamente pentru combaterea ţânţarilor

În urmă cu câteva luni,Primăria Municipiului Bucureşti începuse tratamentele de combatere a larvelor de ţânţari. „Operaţiunile de larvicidare se desfăşoară pe toate malurile de lacuri care sunt în proprietatea Municipalităţii. Conform Planului Unitar de Acţiune, aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, pentru anul 2022 sunt prevăzute 7 tratamente de combatere a larvelor de ţânţari. Tratamentele se desfăşoară lunar”, a transmis Primăria Capitalei, într-un comunicat de presă.

Substanţa biocidă folosită pentru combaterea larvelor de ţânţari este VECTOBAC, aprobată de Ministerul Sănătăţii şi nu pune în pericol fauna şi flora de pe malurile lacurilor. Pentru aplicarea tratamentelor, angajaţii CMEIB S.A. intervin cu autoutilitare Dokker, dotate cu atomizoare portabile.

Compania Municipală Eco Igienizare a pus la dispoziţie numărul de Dispecerat non-stop - 0752.041.898 – şi mail sesizări@cmeib.ro, unde cetăţenii pot face sesizări şi reclamaţii legate de activitatea de Deratizare, Dezinsecţie şi Dezinfecţie desfăşurată de CMEIB S.A, potrivit A3.