Ianis Hagi s-a antrenat pentru prima dată după accidentarea înfiorătoare. Românul a ajuns subiect de documentar

Ianis Hagi s-a antrenat pentru prima dată după accidentarea înfiorătoare. Românul a ajuns subiect de documentar Sursa foto: Facebook

Internaționalul român Ianis Hagi a început să se pregătească după accidentarea gravă suferită la începutul acestui an. El a revenit la Ovidiu, în fieful echipei Farul Constanța.

După mai bine de șapte luni de stat pe tușă, din cauza unei accidentări grave, mijlocașul Ianis Hagi (23 de ani) a revenit pe teren. Deocamdată, doar pentru o pregătire ușoară, pentru că internaționalul român se află în perioada de recuperare. Jucătorul celor de la Glasgow Rangers s-a antrenat la Ovidiu, în baza de pregătire a Farului Constanța, echipa finanțată și antrenată de tatăl său.

Ianis Hagi a intrat pe teren la Ovidiu

În luna ianuarie, Ianis Hagi s-a accidentat grav în timpul unei partide disputate în Cupa Scoției de formația sa, Glasgow Rangers. El s-a ales cu o ruptură a ligamentului încrucișat anterior la genunchiul drept. La aproximativ două luni distanță de la acel negru episod, fotbalistul a suferit o intervenție chirurgicală. Ulterior s-a antrenat doar în sala de forță și nu a mai pus piciorul pe minge.

Echipa sa s-a calificat în sezonul trecut în finala Ligii Europa, acolo unde a fost învinsă de Eintracht Frankfurt, scor 1-1 și 4-5 după executarea loviturilor de departajare. Hagi junior nu a putut să fie apt la acel mare eveniment.

Ne puteți urmări și pe Google News

Accidentare foarte gravă, suferită la genunchi

Procesul de recuperare al lui Hagi a devenit subiectul unui documentar. Așa că, la Ovidiu, el a fost însoțit de o echipă de filmare. El a efectuat câteva runde de alergări ușoare, inclusiv cu mingea la picior, însoțite de antrenamente specifice, de reintrare în ritm.

„E minunat! Se spune că nicăieri nu e ca acasă. Aici e casa mea, aici mi-am făcut debutul. Datorez mult acestei Academii și tatălui meu. Să revin aici e ceva special.

Mă încearcă mult emoții. Mă simt bine. E bine să fii înapoi pe teren. A fost un antrenament pozitiv. A fost o zi foarte bună, să fiu sincer”, spus Ianis Hagi, conform gsp.ro.

Ianis Hagi a suferit o intervenție chirurgicală în Anglia, la Londra, unde a fost operat de faimosul ortoped Andrew Williams, cel care îl operase în octombrie 2020 pe olandezul Virgil van Dijk, fundașul celor de la FC Liverpool.