Român prins de FBI, după ce acum 15 ani a sechestrat un cuplu de americani. Oamenii legii ofereau o recompensă pentru găsirea lui

Român prins de FBI, după ce acum 15 ani a sechestrat un cuplu de americani. Oamenii legii ofereau o recompensă pentru găsirea lui Sursa foto: Arhiva EVZ

În urmă cu 15 ani, un bărbat cu dublă cetăţenie ungară şi română a sechestrat un cuplu în Statele Unite. FBI a reușit să îl prindă pe vinovat după lungi verificări.

Un bărbat cu dublă cetăţenie ungară şi română, aflat de ani buni pe lista infractorilor urmăriţi de Biroul Federal de Investigaţii din SUA, a fost arestat la Budapesta.

Ştefan Alexandru Barabas a sechestrat un cuplu în Statele Unite, a legat victimele şi le-a injectat o substanţă care conţinea un presupus virus letal. Acesta ceruse sume uriașe de bani pentru a-i vindeca, dar nu a mai făcut asta.

Victimele au fost de acord, dar băncile lor au refuzat să realizeze ordinul de transfer pentru 8,5 milioane dolari. Bărbatul i-a obligat pe cei doi să bea un somnifer şi le-a furat mașina.

Ne puteți urmări și pe Google News

În anul 2012, un tribunal din SUA a emis un mandat de arestare internaţional împotriva infractorilor, în timp ce FBI a oferit o recompensă de 10.000 dolari pentru orice informaţie credibilă care ar duce la prinderea celor urmăriţi.

Ştefan Alexandru Barabas a fost arestat marţi, 16 august, când părăsea o piscină în aer liber din Budapesta. FBI a anunțat că acesta era cunoscut după porecla „Greu”.

Recompensa oferită de FBI

FBI anunțase și o recompensă uriașă pentru bărbatul care infectase cuplul. 10.000 dolari erau în joc pentru cei care dețineau informații despre individ.

Servicii de informații

Barabas are legături cu comunitatea de români din Ridgewood, Middle Village și Glendale, Queens, New York. Potrivit informațiilor disponibile, el a părăsit Statele Unite în Septembrie, 2010, împreună cu prietena lui.

Pe 25 aprilie, în miez de noapte, la ora 2.15 a.m., FBI a dat următorul mesaj: ”#FBI oferă o recompensă de până la 10.000 de dolari pentru informațîi care să ducă la arestarea lui Ștefan Alexandru Barabas, #wanted (căutat) pentru presupusa implicare în violarea de domiciliu și tentativă de extorcare cu suma de 8,5 milioane de dolari a unei femei din South Kent, Connecticut.”

FBI a mai precizat: „Ștefan Alexandru Barabas este căutat pentru presupusa lui implicare în pătrunderea prin forță într-un domiciliu și tentativă de a extorca suma de 8,5 milioane dolari SUA de la o victimă de sex feminin în South Kent, Connecticut. La data de 15 Aprilie, 2007, Barabas și doi complici care au fost arestați între timp, au intrat în reședința victimei și s-au ascuns într-un dulap până ce personalul casei a plecat.

Târziu în acea noapte, Barabas și ceilalți au apărut cu cuțite și arme, au confruntat victima și prietenul (a) acesteia și i-au legat. În decursul nopții, Barabas și ceilalți ar fi injectat fiecare victimă cu un presupus virus ucigaș și au cerut bani în schimbul antidotului. După mai multe ore în decursul cărora au încercat fără success să obțină banii, victimele au fost forțate să bea un somnifer. Barabas și ceilalți au furat mai apoi un vehicul care aparținea victimei și au fugit de la reședință.

La 15 Noiembrie, 2012, s-a emis un mandat federal de arestare în numele lui Barabas de către Tribunalul de District al Statelor Unite, Districtul Statului Connecticut în New Haven, Connecticut, după ce el a fost acuzat de încercarea de a interfera cu comerțul prin şantaj, conspirație de a interfera cu comerțul prin şantaj precum și deținerea unui vehicul furat”, transmite FBI, potrivit Ziare.com