Saună într-un avion cu destinația Grecia. Aerul condiționat nu a funcționat. Pasagerii s-au copt la 40 de grade

Saună într-un avion cu destinația Grecia. Aerul condiționat nu a funcționat. Pasagerii s-au copt la 40 de grade Sursa:captura video

Turiștii români, care s-au îmbarcat din Cluj cu destinația Grecia, au fost nevoiți să suporte temperaturi de 40 de grade Celsius în avion. Instalația de climatizare nu a funcționat. Reprezentanții companiei aeriene nu au semnalat nicio problemă tehnică la acest zbor.

Aproape 200 de turiști români, care s-au îmbarcat duminică seara de pe Aeroportul din Cluj cu destinația Grecia, au făcut saună la propriu în avion. Compania aeriană nu a pornit climatizarea, deși în aeronavă erau aproape 40 de grade.

Căldură mare

În imagini se vede cum pasagerii încearcă să se răcorească cum pot și folosesc toate revistele din avion pe post de evantaie. Unii au făcut haz de necaz și au spus că încearcă să se adapteze la temperaturile caniculare care îi așteptau în Zakynthos.

„Turiștii se topesc în avion. O companie aeriană a ținut turiștii în avion timp de 50 de minute fără a porni clima“, a spus un turist.

Ne puteți urmări și pe Google News

„ Ne-au îmbarcat de o oră în zborul Blue Air către Zakynthos. Sunt 40 de grade în avion. Nu merge aerul condiționat. Nu se știe când pornim. Sunt curioasă ce idiot ia decizia de a ține oamenii pe o așa caniculă închiși într-un avion!”, a spus altă turistă, potrivit stiridecluj.ro.

Potrivit sursei citate, compania aeriană nu a comunicat nicio problemă tehnică la acest zbor.

Amendă uriașă

Blue Air a fost amendată de ANPC în luna iulie, cu 2 milioane de euro, din cauza faptului că, într-un an, compania aeriană a anulat 11.289 de curse, respectiv 178.405 de rezervări. Păgubiții, care au plătit deja peste 66 de milioane de lei în total, sunt din 20 de state din Uniunea Europeană.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a transmis faptul că a primit nu mai puțin de 924 de reclamaţii la adresa Blue Air, motiv pentru care a decis să aplice această amendă uriașă, care este cea mai mare dată vreodată unui operator economic. Compania Blue Air a anunțat că a contestat amenda în instanță, mai ales că a fost singura companie aeriană amendată.

De asemenea, Horia Constantinescu, președintele ANPC a mai anunțat că Blue Air ia în calcul să se retragă de pe piață și că este puțin probabil ca oamenii să își mai recupereze banii.