Cinci tipuri de ceaiuri care au efecte deosebite asupra pielii. Rezultatele sunt uimitoare

Cinci tipuri de ceaiuri care au efecte deosebite asupra pielii. Rezultatele sunt uimitoaresursa foto. EVZ

Ceaiul este băutura care te ajută să treci peste o răceală mai repede și te relaxează după o zi grea. Cu toate acestea, puțină lume știe că are un efect deosebit asupra pielii datorită vitaminelor și aminoacizilor pe care le conține.

Primul tip de ceai care îmbunătățește aspectul pielii este ceaiul de mușețel. Fiind cunoscut ca băutura care se consumă înainte de somn, ingredientele din ceaiul de mușețel fac ca acesta să fie un aliat în prevenirea și reducerea leziunilor inflamatorii ale acneei.

De asemenea, datorită efectelor antioxidante, persoanele care consumă acest tip de ceai sunt mult mai relaxate, iar lipsa stresului grăbește vindecarea leziunilor acneice.

Al doilea tip de ceai benefic pielii este ceaiul verde deoarece reduce inflamația și menține celulele pielii sănătoase. Ba mai mult, ceaiul verde este eficient în protejarea împotriva daunelor cauzate de radiațiile ultraviolete.

Ceaiul verde are un antioxidant foarte puternic care luptă împotriva radicalilor liberi ce cauzează îmbătrânirea prematură a pielii

Acest tip de ceai este cunoscut, totodată, pentru doza de energie pe care o conferă, dar și pentru efectul de accelerare a metabolismului.

Al treilea tip de ceai care are efecte benefice pentru piele este ceaiul rooibos. Acesta are mulți antioxidani și alfa-hidroxi-acizi care luptă împotriva îmbătrânirii. De asemenea, rooibos conține mult zinc, un element care poate ajuta la corectarea dezechilibrelor hormonale ce declanșează acneea.

Ceaiul alb este considerat foarte rar, deoarece se obține din cele mai tinere frunze de pe plante. Acesta conține cel mai înalt nivel de antioxidanți dintre toate ceaiurile, având astfel un efect mai mare asupra încetinirii procesului de îmbătrânire a pielii.

Ceaiul de mentă ajută la îmbunătățirea dezechilibrelor hormonale și previne excesul de sebum. Ceaiul obținut din frunzele de mentă este consumat frecvent de persoanele care se confruntă cu acneea hormonală, scrie clinicadermatologie.ro.

Ceaiul a devenit de-a lungul timpului cheia pentru sănătate, fericire și înțelepciune, iar studiile au demonstrat că unele ceaiuri pot ajuta la boli precum cancer, bolile de inimă și diabet.  Ceaiul, de asemenea, are calitati antimicrobiene.

De asemenea, ceaiul poate fi o alternativă pentru cafea, având mai puțină cofeină. Medicii susțin că flavonoidele compusi din ceai sunt bune pentru inima si poate reduce cancerul.