Un nou accident grav în Bulgaria. Doi români au ajuns în stare gravă la spital

Un nou accident grav în Bulgaria. Doi români au ajuns în stare gravă la spital Accindent. Sursa: Arhiva EvZ

Doi români sunt internați în stare gravă, într-un spiral din Bulgaria, după un alt accident de circulație care a avut loc în țara vecină. În eveniment au fost implicate trei mașini. două din România și una din Ucraina. Din primele informații se pare că autoturismul ucrainean a intrat pe contrasens și a lovit cele două vehicule înmatriculate în țara noastră, Conform MAE, în noul accident și-au pierdut viața doi cetățeni ucraineni.

Un alt accident grav de circulație, în care au fost implicați cetățeni români, a avut loc în Bulgaria. Doi români au fost răniţi într-un grav accident rutier în țara vecină. Conform informațiilor, în evenimentul rutier au fost implicate trei autoturisme, două înmatriculate în România, iar cel de-al treilea în Ucraina. Din primele informații, se pare că șoferul ucrainean a intrat pe contrasens și a lovit mașinile în care se aflau românii. Autorităţile locale bulgare au deschis o anchetă pentru stabilirea circumstanţelor în care s-a produs accidentul.

În urma impactului doi români au ajuns în stare gravă la un spital din țara vecină. Alți patru compatrioți, implicați în accident, de asemenea, au scăpat fără a avea nevoie de internare. În schimb, în acest accident și-au pierdut viața doi cetățeni ucraineni, aflați în mașina care a intrat pe contrasens.

Informația cu privire la decesul celor doi ucraineni a fost confirmată de reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe (MAE). Oficialii români au fost anunțați, prin Ambasada României în Republica Bulgaria, despre acest accident rutier care s-a produs între localităţile Tsarichino şi Kremena, în care au fost implicate trei autoturisme, dintre care două înmatriculate în România.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Potrivit datelor preliminare comunicate de către autorităţile locale, în urma accidentului, două persoane de cetăţenie română au fost rănite, iar alte două persoane, de altă cetăţenie, au decedat. În accident au mai fost implicaţi alţi patru cetăţeni români, care nu au suferit leziuni sau alte vătămări”, a precizat MAE.

Ambasada de la Sofia a solicitat informații

Reprezentanţii Ambasadei României la Sofia au solicitat autorităţilor locale, în regim de urgenţă, informaţii suplimentare cu privire la cetăţenia, identitatea şi starea de sănătate a persoanelor implicate. Aceștia s-au aflat în contact cu reprezentaţii poliţiei şi cu cei ai unităţii medicale din Bulgaria unde sunt spitalizaţi cei doi cetăţeni români răniţi.

„Din informaţiile obţinute de la reprezentanţii spitalului, cele două victime, cetăţeni români, se află în stare gravă, internate la terapie intensivă, respectiv chirurgie, fiind luate toate măsurile necesare pentru acordarea asistenţei medicale specifice”, au mai transmis oficialii MAE.

MAE a mai transmis că la nivelul misiunii diplomatice nu s-au înregistrat solicitări pentru asistență consulară din partea familiilor românilor implicați în eveniment.

"Până în acest moment, la nivelul misiunii diplomatice nu au fost înregistrate solicitări de asistenţă consulară din partea familiei persoanelor afectate. Personalul consular efectuează, totodată, demersurile necesare pentru identificarea şi notificarea familiilor din România ale persoanelor rănite în urma accidentului", au menţionat reprezentanţii ministerului.

Accidentul de autocar la Veliko Tărnavo

La finalul săptămânii trecute, trei români și-au pierdut viața într-un alt accident de circulație care a avut loc pe o șosea din Bulgaria, în Veliko Tărnavo. În accident a fost implicat un autocar ce venea de la Istanbul și mergea către București. În autocar se aflau 26 de români.

Astfel, o mașină înmatriculată în Olanda s-a oprit la o intersecție de pe marginea drumului, iar autobuzul a virat brusc la dreapta, a părăsit carosabilul și a izbit mașina oprită, aruncând-o la 30-40 de metri mai departe. După ce a ieşit de pe şosea, autocarul a smuls din rădăcini un copac şi s-a oprit după aproximativ 250 de metri.

Trei români au murit pe loc, iar o a patra persoană avea să fie declarată decedată ulterior, de autorități. Alţi nouă pasageri au fost striviţi şi au fost scoşi din autocarul distrus, la intervenţia echipajelor de descarcerare.