Afacerea care i-a îmbogățit pe români. Câştiguri de până la 20.000 de euro. Cum au reușit
- Emma Cristescu
- 6 august 2022, 23:59
Românii au găsit o afacere profitabilă și s-au ales cu câștiguri de peste 20.000 de euro. Este vorba despre vânzarea de afine. Fructele de pădure sunt la mare căutare, iar producătorii sunt mulțumiți de bani.
Afinele sunt afacerea cu care producătorii români au câștigat peste 20.000 de euro. Fermierii au declarat că fructele de pădure sunt la mare căutare. Cultura de afine este productivă, de pe un singur hectar putând fi recoltate până la 9 tone în funcție de soi. Chiar dacă intrarea pe rod are loc la 2-3 ani după plantare, afinul poate da fructe de calitate chiar și după 40 de ani.
Cultura fructelor de pădure aduce bani în buzunarul oamenilor din România. Din 2010 s-au înmulțit de 7 ori suprafețele plantate. Fermierii au strâns și 20.000 de euro pe hectar. În pepiniera din Voivodeni, fructele deja s-au copt.
Echipa Agricool a fost într-o cultură de afin cu 70 de ari și două soiuri de afine. Ele sunt comercializate pe piața internă, cu prețuri de la 17 lei. Fermierii spun că afinele sălbatice sunt mai acrișoare, dar au și mai multă vitamine decât cele de cultură. Fiecare cumpără după gust.
Afinele de cultură se coc înaintea celor de pădure și pot asigura venituri mai sigure și constante. Producătorii sunt mulțumiți de prețul cu care le vând.
Beneficiile pentru sănătate ale fructelor de pădure
Afininele au proprietăți terapeutice incredibile, în special pentru cei care suferă de probleme diuretice și/sau infecții renale. Soiurile de afine care se găsesc cel mai ușor pe piață sunt cele albastre și cele roșii: ambele sunt pline de proprietăți benefice pentru sănătate. Ele conțin 85% apă și sunt pline de antioxidanți.
Zmeura conține vitamine, minerale și fibre, iar ea este protectoare pentru sistemul imunitar. Aceste fructe sunt diuretice și sunt recomandate în dietele de slăbire. Produsele se găsesc și congelate.
Coacăzele oferă numeroase flavonoide și antociani, pe lângă vitamine și minerale. Cele mai răspândite varietăți de coacăze sunt coacăzele roșii, negre și albe, care au toate proprietăți terapeutice și nutritive minunate. Cu toate acestea, coacăzul negru se remarcă mai presus de toate celelalte pentru puterile sale antioxidante, imunostimulatoare, diuretice și depurative, potrivit A3.