Exercițiul pe care îl puteți face zilnic acasă. Vă ajută să preveniți îmbătrânirea creierului

Exercițiul pe care îl puteți face zilnic acasă. Vă ajută să preveniți îmbătrânirea creierului Sursa foto: Sutterstock

Întinderea zilnică poate ajuta la prevenirea îmbătrânirii creierului - și poate preveni demența. Un studiu a constatat că este la fel de eficient ca și exercițiile cardio, un instrument de prevenire a multor boli.

Reducerea inflamațiilor

În timpul studiului, realizat de Wake Forest School of Medicine, Carolina de Nord, participanții au fost împărțiți în două grupuri. Jumătate au fost instruiți să facă exerciții aerobice de intensitate moderată, pe benzi de alergare sau biciclete staționare, patru zile pe săptămână. Cealaltă jumătate a făcut exerciții funcționale de întindere, echilibru și mișcare.

După un an, cercetătorii au efectuat teste cognitive și scanări ale creierului. Declinul cognitiv al niciunui grup nu s-a înrăutățit și nici scanările pe creier nu au indicat că a avut loc o contracție a creierului, au dezvăluit cercetătorii la Conferința Internațională a Asociației Alzheimer din 2022 din San Diego.

Cercetătorul principal, dr. Laura Baker, a spus că exercițiul de tip întindere „este fezabil pentru toată lumea”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ea a declarat pentru CNN: „Persoanele care au deficiențe cognitive ușoare nu sunt normale din punct de vedere cognitiv, dar nu au demență. Sunt pe deplin capabili să aibă grijă de ei înșiși.” Limitele studiului includ faptul că nu a implicat un grup care nu a făcut deloc exerciții, ceea ce ar fi consolidat rezultatele.

Prof. Baker a spus că oamenii din grupul de stretching au fost „încântați” pentru că au putut să facă lucruri pe care nu le-au putut face înainte. Antrenorul personal Sean Kinsman, director clinic la RecoveryOne, a declarat pentru Healthline că întinderea poate ajuta la prevenirea rănilor, la funcționarea articulațiilor, la menținerea posturii și la reducerea inflamației, potrivit The Sun.