Stare de urgență în Ploiești, din cauza sistării apei calde. Ce spun responsabilii
- Emma Cristescu
- 5 august 2022, 16:47
După ce președintele Consiliului Județean a cerut intrarea în starea de urgență din cauza sistării apei calde în Ploiești, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Prahova a analizat situația.
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Prahova este convocat vineri, după ce președintele Consiliului Județean a cerut constatarea stării de urgență din cauza sistării apei calde în Ploiești.
Președintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, i-a cerut prefectului județului Prahova, Virgil Nanu, convocarea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) în vederea constatării unei stări de urgență din cauza sistării apei calde în Ploiești.
În baza sătii de urgență. CJ Prahova ar urma să preia reparațiile utilajelor necesare livrării apei calde în Ploiești. Pentru reluarea de urgență a livrării, CJ Prahova se oferă să suporte toate costurile, potrivit Mediafax.
Problema apei calde în Ploiești
Primarul din Ploiești, dar și Consiliul Județean Prahova au explicat de unde a pornit problema cu apa caldă în Ploiești.
„ Pe 27 mă certa firma de termoficare spunând că nu s-a înțeles cu mine că nu putem să închiriem, deși atenție, nu cu mine trebuia să se înțeleagă ci cu Consiliul Județean care deține motorul, în speță CET-ul ”, a declarat Andrei Volosevici. Cu toate astea, Consiliul Județean Prahova consideră că vinovat este operatorul care a oprit furnizarea apei.
„Decizia vine ca urmare a faptului că operatorul a sistat furnizarea apei calde către ploieşteni, deşi nu existau motive tehnice sau legale să o facă. De asemenea, prin această măsură, operatorul a încălcat flagrant termenii contractuali. Iulian Dumitrescu, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, somează societatea TERMOFICARE PRAHOVA să reia, în regim de urgenţă, furnizarea apei calde în Municipiul Ploieşti şi să asigure continuitatea serviciului, conform legii”, transmite Consiliului Judeţean Prahova.
Și Bogdan Nică, managerul Spitalului Județean Ploiești, a precizat că se confruntă cu această problemă și că instituțiile sunt nevoite să găsească alte alternative. „La maternitate am pus în funcțiune o încălzire alternativă, există panouri solare și un cazan. Aici nu avem altceva de făcut decât să instalăm niște cazane de mare capacitate de 1.000 de litri care să fie racordate la energie electrică”, a declarat Bogdan Nică, managerul Spitalului Județean Ploiești.