Emma Răducanu s-a calificat în sferturile turneului de la Washington

Emma Răducanu s-a calificat în sferturile turneului de la Washington Emma Răducanu. Sursa foto. EVZ

Meci dramatic pentru Emma Răducanu la turneul de WTA 250 de la Washington. Sportiva a reușit să se califice în sferturi, unde o va întâlni pe rusoaica Liudmila Samsonova.

Emma Răducanu, sportiva de origine română ( 10 WTA) a reușit să o învingă pe Maria Camila Osorio ( 67 WTA) cu scorul de 7-6 (5), 7-6 (4) la turneul de categorie WTA 250 de la Washington.

Răducanu a câștigat meciul într-o manieră dramatică, după aproape trei ore de joc cu locul 67 în lume. Sportiva română a declarat că a fost printre cele mai grele meciuri din cariera ei.

„Cred că a fost unul din meciurile cele mai fizice pe care le-am jucat. A fost un efort monumental pentru a câştiga. Sunt foarte fericită şi mândră de felul în care am luptat în momentele importante. Asta îmi dă multă încredere, a spus sportiva de origine română, scrie hotnews.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cale liberă spre podium. Emma Răducanu, în cărți pentru câștigarea marelui trofeu de la Washington

Sportiva română, în vârstă de 19 ani, se va întâlni în sferturi cu rusoaica Liudmila Samsonova (60 WTA).

Emma Răducanu a reușit să câștige primul său titlu de Grand Slam din carieră la US Open în 2021, fiind pe locul 150 în lume. Tânăra sportivă devenit prima jucătoare de tenis care a reușit să câștige un Grand Slam venind din calificări.

De asemenea, Emma Răducanu este cea mai tânără jucătoare de tenis care a câștigat un Grand Slam de la Maria Șarapova (Wimbledon 2004) și prima jucătoare de tenis britanică care triumfă într-un Grand Slam după Virginia Wade în 1977.

Răducanu deține cetățenie britanică și canadiană și vorbește fluent chineza, engleza și româna.

Reamintim că Simona Halep s-a retras de la turneul de la Washington în setul al doilea al meciului cu rusoaica Anna Kalinskaya.

Românca n-a fost în elementul ei pe mai toată durata meciului, nici ca joc, nici ca stare fizică, în condițiile grele de căldură și umiditate de la Washington, cu care a avut probleme și la precedenta ei apariție la acest turneu, în urmă cu cinci ani.