Exclusiv. Iohannis, nr. 1 în România, nr. 2 în Țara Ovăzului! Cristoiu: „Arată o mare slugărnicie!”. Video

Exclusiv. Iohannis, nr. 1 în România, nr. 2 în Țara Ovăzului! Cristoiu: „Arată o mare slugărnicie!”. Video Sursa foto: Administraţia Prezidenţială

Când un președinte, un premier și jumătate de Guvern participă la un eveniment, ne putem imagina că avem de-a face cu un moment istoric sau cu inaugurarea unui obiectiv de importanță colosală pentru România.

Nimic din toate acestea nu s-a întâmplat weekend-ul trecut în comuna brașoveană Criț, unde s-a ținut festivalul Haferland sau Țara Ovăzului, ca în fiecare an, la sfârșitul lunii Iulie și unde în acest an aproape tot aparatul executiv al țării și-a dat întâlnire, în frunte cu președintele Klaus Iohannis și premierul Nicolae Ciucă.

„Domnule prim-ministru vă felicit că ați adus aproape jumătate din Guvernul României cu dumneavoastră, este notabil și cred că este foarte bine. Astfel de evenimente merită toată participarea și toată publicitatea aferentă.”, a declarat Președintele României, la Festivalul Haferland.

Ion Cristoiu: „E o prostie!”

„De ce să vină jumătate de Guvern? Deci avem un festival organizat de o familie de afaceriști, sponsori ai campaniei electorale a lui Klaus Iohannis. A aduce jumătate de Guvern în frunte cu premierul, arată o mare slugărnicie.”, consideră Ion Cristoiu. Organizatorul la care face referire jurnalistul este Michael Schmidt, unul dintre cei mai bogați oameni de afaceri din Europa Centrală și de Est, principalul importator al grupului BMW și unul dintre susținătorii declarați ai lui Klaus Iohannis. Împreună cu soția sa Veronica Schmidt, sora controversatului politician moldovean, Renato Ustaîi, patronează festivalul dedicat culturii și tradițiilor săsești. Președintele Iohannis nu a lipsit la nicio ediție în ultimii 10 ani. De această dată, însă, nu s-a rezumat doar la declarațiile strict legate de acest eveniment, ci a găsit prilej să laude Guvernul pentru un proiect care se tot lasă așteptat.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Educația rămâne cheia unui viitor mai verde. A unei societăți durabile cu asumare identitară. Mă bucur că Guvernul întreprinde în această perioadă pași concreți pentru implementarea proiectului meu de suflet: România Educată. Legile și normele de aplicare pentru implementarea acestui proiect trebuie să reflecte, nu doar litera, ci și spiritul său incluziv, în care valorile fundamentale... în construcția și practicile sistemului de educație sunt respectate.”, și-a redat de pe foaie discursul șeful țării, lăsând impresia că a sărit din greșeală câteva rânduri.

„Mai țineți minte discursul lui Orban? Era plin de elemente de captare adaptate la mediu. Deci avem un om care e din 2014 șeful nostru. El este invitat la o sindrofie cvasi-culturală. Păi citesc textul ăsta? Era așa de greu să zici câteva vorbe, mai cu umor? Dumneavoastră nu vedeți că el nu captează cu nimic publicul?”, a mai comentat Ion Cristoiu.

Urmăriți întreaga ediția a podcastului „Cristache & Cristoiu” pe canalul de Youtube EVZ Capital.

 

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa pont@evz.ro