Ce spun psihologii despre afirmațiile făcute de George Buhnici. „Este o problemă la nivel de subconștient nerezolvată. A avut niște traume”
- Iulia Moraru
- 20 iulie 2022, 12:37
Afirmațiile controversate făcute de George Buhnici au creat o adevărată revoltă în mediul online. Acesta a apărut într-un filmuleț în care vorbea despre aspectul femeilor atunci când se află pe plajă. Ce spun specialiștii despre comportamentul și vorbele lansate în spațiul public de Buhnici.
În timp ce se afla la festivalul Neversea, alături de soția lui, Buhnici a făcut o serie de declarații controversate, menționând că „Venim la mare ca să vedem piele, aș vrea ca pielea aia să n-aibă vergeturi”, iar tinerele ar face un bine dacă ar merge la sală.
Printre altele, fostul prezentator s-a raportat la soția lui, Lorena, ca la o minoră, iar psihologul a tras un semnal de alarmă.
Cerasela Rogen, un cunoscut psiholog și coach transformațional din România a analizat vorbele lui și a explicat că acesta, la rândul lui, ține ascunsă o traumă din copilărie.
„Cum să spui că ar trebui să fim într-un fel, perfecți, din plastic? Naștem noi femeile, avem multe traume pentru că grăsimile, vergeturile nu sunt numai de la naștere. Înseamnă momente când ai suferit, momente când te-ai aruncat în mâncare, momente când te-ai aruncat în alcool, poate chiar din cauză că ai fost umilit, jignit, crescut într-un anumit fel în care ești plin de răni.
Fiecare rid, fiecare vergetură, fiecare kilogram în plus îți arată o umilință, un viol, îți arată o traumă fizică, poate ai fost bătută”, a spus Cerasela Rogen.
„Orice om care critică ceva sau care judecă nu este bine cu el”
În același timp, psihologul a explicat că astfel de afirmații, scot la lumină unele probleme pe care George Buhnici le-ar fi ținut ascunse până acum. Există şi posibilitatea, mai spune psihologul, ca Buhnici să nu îşi fi dat seama de ceea ce a spus până când nu a văzut impactul vorbelor sale.
„Orice om care critică ceva sau care judecă, este important să înțelegem asta, nu este bine cu el. Nu există om în armonie, aliniat, fără traumă… fericit, îndrăgostit sau calm, sau bine care judecă și observă lucruri neplăcute la ceilalți.
Dacă eu critic ceva, fac asta deoarece există ceva în mine. Am dependențe care nu îmi plac, am lucruri fizice care nu îmi plac, am comportamente la mine pe care le judec”, a adăugat ea.
Psihologul consideră că traumele copilăriei ar fi putut ieși la iveală după mulți ani în cazul lui George Buhnici.
„Este o problemă la nivel de subconștient nerezolvată. Adică, a avut niște traume în care artificialul și felul în care arătăm au fost întotdeauna o problemă undeva în familia lui și erau importante aparențele.
Dar mi se pare foarte misogin, deși nu îmi place cuvântul, din punctul de vedere al unui bărbat să spui că arată ca o minoră, că trebuie să nu ne arătăm vergeturile. Este undeva unde mama lui sau tatăl lui au creat niște complexe”, a mai explicat psihologul Cerasela Rogen, citată de Cancan.