Anthony Fauci, consilierul principal al președintelui Joe Biden în materie de COVID-19, a decis să se retragă. Care e explicația

Anthony Fauci, consilierul principal al președintelui Joe Biden în materie de COVID-19, a decis să se retragă. Care e explicația Sursă: arhivă EVZ

Medicul Anthony Fauci, responsabil de măsurile de răspuns ale SUA în privința focarelor de infecții, încă din 1980, și principalul consilier medical al președintelui Joe Biden, a anunțat că se retrage din funcție, până la finele mandatului lui Biden.

Anthony Fauci, care acum are vârsta de 81 de ani, a anunțat că va renunța la postul de director al Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase.

Anthony Fauci renunță la funcția de director al NIAID

„Evident, nu poţi continua la nesfârşit. Vreau să fac alte lucruri în cariera mea, chiar dacă sunt la o vârstă destul de înaintată", a transmis Fauci, care a spus și că nu are de gând să rămână în funcţie până când virusul COVID-19 va fi eradicat, asta pentru că boala nu va dispărea prea curând.

„Cred că vom trăi cu asta", a mai adăugat Fauci, devenit director al NIAID din cadrul National Institutes of Health în anul 1984, funcție pe care a păstrat-o sub mandatele a şapte preşedinţi americani.

La momentul declanșării pandemiei de COVID-19, Anthony Fauci a fost printre cei mai vocali medici din SUA care a furnizat informații referitoare la acest virus, dar și referitor la modalitățile de combatere a bolii, conform TVR.

Faimosul medic Anthony Fauci, infectat cu COVID-19

În iunie 2022, medicul Anthony Fauci s-a infectat cu COVID-19, a anunţat Institutul Naţional de Boli Infecţioase (NIAID). Acesta a fost exponentul luptei împotriva pandemiei în SUA, dar și principalul consilier al lui Joe Biden în combaterea crizei sanitare.

Medicul american s-a vaccinat împotriva virusului, chiar cu două doze de rapel, dar tot s-a infectat. Cu toate astea, simptomele sale au fost unele ușoare. El „se va izola şi va continua să lucreze de acasă”, potrivit unui comunicat, care precizează că renumitul medic nu s-a întâlnit cu Joe Biden de când s-a infectat.

În 2020, Anthony Fauci, un nume important în lumea specialiştilor în boli infecţioase şi în lupta împotriva SIDA, s-a implicat în combaterea noului coronavirus, strategie pusă la punct de fostul preşedinte american, Donald Trump.

Anthony Fauci, acuzat de politizarea pandemiei de COVID-19

Anthony Fauci s-a ferit de politică, dar tot a ajuns ţinta preferată a conservatorilor, în contextul politizării extrem de puternice a crizei sanitare în Statele Unite: „Este vaccinat de opt ori şi poartă patru măşti şi, cu toate astea, corona a reuşit să-şi găsească drumul spre el. ŞTIINŢA!”,spunea fiul cel mare al fostului preşedinte, Donald Trump Jr.

În luna iunie 2022, Statele Unite înregistrau peste 100.000 de cazuri noi de COVID-19, pe zi. Deși restricțiile au fost ridicate, pandemia nu a trecut, iar șansele de infectare sunt mari, conform avertizărilor venite din partea OMS.