Faimosul medic Anthony Fauci, infectat cu COVID-19. Era imaginea luptei împotriva pandemiei în SUA. Care este starea sa de sănătate

Faimosul medic Anthony Fauci, infectat cu COVID-19. Era imaginea luptei împotriva pandemiei în SUA. Care este starea sa de sănătate Sursa: arhiva EVZ

Medicul Anthony Fauci s-a infectat cu COVID-19, a anunţat Institutul Naţional de Boli Infecţioase (NIAID). Acesta era imaginea luptei împotriva pandemiei în SUA, dar și principalul consilier al lui Joe Biden în combaterea crizei sanitare.

Anthony Fauci, principalul consilier al preşedintelui Joe Biden în combaterea crizei sanitare provocate de pandemie în Statele Unite, s-a infectat cu COVID-19, a anunţat Institutul Naţional de Boli Infecţioase (NIAID), locație condusă chiar de el.

Anthony Fauci, în vârstă de 81 de ani, era imaginea oficială a luptei împotriva pandemiei în Statele Unite. Medicul s-a vaccinat împotriva virusului, chiar cu două doze de rapel, dar tot s-a infectat. Cu toate astea, simptomele sale sunt ușoare.

El „se va izola şi va continua să lucreze de acasă”, potrivit unui comunicat, care precizează că renumitul medic nu s-a întâlnit de când s-a infectat cu Joe Biden.

Ne puteți urmări și pe Google News

În 2020, Anthony Fauci, un nume important în lumea specialiştilor în boli infecţioase şi în lupta împotriva SIDA, s-a implicat în criza privind combaterea noului coronavirus înfiinţată de fostul preşedinte Donald Trump.

Celebrul medic din SUA s-a infectat cu COVID-19

Acesta a încercat să calmeze poporul american cu fiecare ocazie. Anthony Fauci s-a ferit de politică, dar tot a ajuns ţinta preferată a conservatorilor, în contextul politizării extrem de puternice a crizei sanitare în Statele Unite.

„Este vaccinat de opt ori şi poartă patru măşti şi, cu toate astea, corona a reuşit să-şi găsească drumul spre el. ŞTIINŢA!”,spunea fiul cel mare al fostului preşedinte, Donald Trump Jr.

Medicul american a respectat o serie de măsuri stricte pentru a nu se infecta cu COVID-19. De exemplu, el a refuzat recent să participe la Dineul Corespondenţilor de la Casa Albă, un eveniment la care s-au îmbolnăvit multe persoane.

Statele Unite înregistrează în prezent peste 100.000 de cazuri noi de COVID-19 pe zi. Cu toate astea, mulți americani se testează, dar nu spun rezultatul autorităților. Restricțiile au fost ridicate, dar pandemia nu a trecut, iar șansele de infectare sunt mari.

Specialistul a reușit să se infecteze, chiar dacă s-a vaccinat împotriva virusului și s-a ferit de focare, potrivit Agerpress.