Fostul consilier al lui Donald Trump, mărturisire șocantă. A recunoscut că a planificat „lovituri de stat”

Fostul consilier al lui Donald Trump, mărturisire șocantă. A recunoscut că a planificat „lovituri de stat” Sursa: Twitter

John Blton, un fost consilier pentru securitate națională în administrația Trump, a mărturisit marți, că el „a participat la planificarea unor lovituri de stat” în afara Statelor Unite ale Americii.

John Bolton a mărturisit că a planificat „lovituri de stat”, în timp ce se afla ca invitat pentru a comenta audierile comisiei parlamentare privind atacul Capitoliului.

În faţa afirmaţiei prezentatorului televiziunii CNN că cineva nu trebuie „să fie strălucit pentru a încerca o lovitură de stat”, John Bolton a răspuns pe un ton firesc: „Nu sunt de acord. Ca cineva care a ajutat la planificarea loviturilor de stat, nu aici, dar ştiţi, în altă parte, pentru asta este nevoie de multă muncă”.

Referindu-se la asaltul Capitoliului din data de 6 ianuarie 2021, Bolton a spus că ar fi o greșeală să se pretindă faptul că fostul președinte a orchestrat o „lovitură de stat atent planificată” care vizează Constituția.

Ne puteți urmări și pe Google News

Nu așa face lucrurile Donald Trump”, a spus Bolton. El nu făcea decât „să treacă de la o idee la alta”.

Cunoscut pentru poziţiile sale războinice în diplomaţie, John Bolton, care a fost consilier pentru securitate naţională al Casei Albe în 2018, înainte de a fi demis de preşedintele republican în septembrie 2019, nu a precizat despre ce lovituri de stat vorbea.

Dar el s-a referit la tentativa eşuată de a-l înlătura pe Nicolas Maduro de la putere în Venezuela, în 2019, de liderul opoziţiei Juan Guaido, susţinut de Washington.

Alături de neoconservatori, John Bolton, foarte dur în privinţa Iranului, Afganistanului şi Coreii de Nord, a fost mai ales unul dintre arhitecţii invaziei Irakului în 2003.

Comentariile lui John Bolton au fost făcute în timp ce aşa-numita comisie parlamentară „6 ianuarie” încearcă să stabilească rolul lui Donald Trump şi al colaboratorilor săi în asaltul asupra Capitoliului, potrivit Agerpres.

Asaltul asupra Capitoliului SUA

La 6 ianuarie 2021, o mulțime de protestatari care-l sprijineau pe președintele Statelor Unite de la acea vreme, Donald Trump, au luat cu asalt Capitolul Statelor Unite, încălcând securitatea și ocupând părți ale clădirii timp de câteva ore.

Asaltul a perturbat o sesiune comună a Congresului pentru a număra votul Colegiului Electoral și care certifica victoria lui Joe Biden în alegerile prezidențiale din 2020.