Londra, în real pericol în cazul celui de-al Treilea Război Mondial. „Vom distruge întregul grup de sateliți spațiali ai inamicului”

Londra, în real pericol în cazul celui de-al Treilea Război Mondial. „Vom distruge întregul grup de sateliți spațiali ai inamicului” Sursa foto: Kremlin

Un politician din Rusia a declarat că Londra va fi bombardată prima în cel de-al treilea război mondial. Acesta a declarat că Vladimir Putin nu ține cont de numele statului, ci de faptul că este în NATO.

Un aliat apropiat al președintelui rus Vladimir Putin a anunțat că Londra va fi primul oraș bombardat în cazul unui război mondial. Politicianul rus a precizat că orice țară din NATO va avea de suferit.

”Vom distruge întregul grup de sateliți spațiali ai inamicului în timpul primei operațiuni aeriene. Nimănui nu-i va păsa dacă sunt americani sau britanici, noi i-am considera pe toți ca fiind din NATO.

În al doilea rând, vom elimina întregul sistem de apărare antirachetă, peste tot și 100%”, a spus Andrey Gurulyov la televiziunea rusă Channel 1, potrivit Mediafax.

Ne puteți urmări și pe Google News

Politicianul din Duma de Stat a mai declarat că Londra va fi lovită prima dacă blocada enclavei rusești Kaliningrad va duce la război.

”În al treilea rând, cu siguranță nu vom începe de la Varșovia, Paris sau Berlin. Prima care va fi lovită va fi Londra. Este cât se poate de clar că amenințarea pentru lume vine din partea anglo-saxonilor", a adăugat Gurulyov.

Sursa foto: EPA/ANDY RAIN

Londra trage un semnal de alarmă

Oficialul englez, Liz Truss este convins că într-o lună se va declanșa o foamete la nivel mondial dacă nu se deblochează exportul de cereale din Ucraina. Guvernele Marii Britanii și al Turciei au insistat asupra necesității înființării unui sistem care să permită exportul de cereale din Ucraina. Cele două țări au de suferit economic din cauza războiului produs de Putin.

„Este urgent să fie luate măsuri luna următoare, înaintea noii recolte de cereale. (…) Dacă nu se rezolvă această problemă, este probabil să se producă o enormă foamete mondială”, a spus Liz Truss la o conferinţă de presă comună cu ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu.

Liz Truss l-a acuzat pe Vladimir Putin că foloseşte alimentele ca armă și că își dorește că țările NATO să se confrunte cu foametea.

Rusia şi Ucraina exportă cam o treime din cantitatea mondială de grâu. Ucraina este, de asemenea, un exportator major de porumb, orz, ulei de floarea-soarelui şi ulei de rapiţă. Iar Rusia şi Belarus – ţară care a sprijinit agresiunea contra Ucrainei şi este vizată de sancţiunile occidentale – exportă peste 40% din îngrăşămintele pe bază de potasiu la nivel mondial.